POGLEDAJTE TRI NAJDRAMATIČNIJE SCENE S ULICA BEOGRADA! OD NJIH MOŽE SRCE DA PREPUKNE! NJIH TROJICA IZ BUJICA IZVLAČE BAKE I DEKE, a ZBOG OVOGA su heroji Srbije!

Autor:

Vesti

02.07.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugrozili su svoje živote da bi druge spasli.

POGLEDAJTE TRI NAJDRAMATIČNIJE SCENE S ULICA BEOGRADA! OD NJIH MOŽE SRCE DA PREPUKNE! NJIH TROJICA IZ BUJICA IZVLAČE BAKE I DEKE, a ZBOG OVOGA su heroji Srbije!

Foto: Republika

Nevreme i vremenske neoogode u Beogradu i danas su aktuelne. Skoro svako naselje u Beogradu i širom Srbije se suočilo s vremenskim nepogodama.

Ipak, u Beogradu danas imamo heroje. Ova tri momka su odradila ono što bi se retko ko usudio. Pored toga što su spašavali zarobljene iz svojih automobila, kuća i stanova, pripadnici JKP "Gradska čistoća" su pokazali koliko srce imaju kada su rizikovali svoj život zarad drugih.

Pogledajte i sami herojske činove ove gospode:

1. Vladimir Marković, spasio je stariju ženu koja je bila zaglavljena u automobilu u Dravinovoj ulici. On je nju odneo do bezbedne lokacije

2. Denis Brahami, spašavao redom ljude najviše kod Sportske gimnazije

Foto: Republika

 

3. Sabuhan Krasnić, naišao je na ženu koja je tražila šaht na ulici, kolega mu je skrenuo pažnju da će se udaviti, a on je nerazmišljajući ni sekunde potrčao njoj u pomoć i odveo je na sigurno!

Da podsetimo, sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije je od juče, usled obilnih padavina, intervenisao na 50 lokacija u Beogradu, Sremskom, Braničevskom, Borskom, Južnobanatskom, Južnobačkom, Mačvanskom i Podunavskom okrugu.

Kako se navodi u saopštenju, tokom noći je najviše intervencija bilo na teritoriji Beograda, gde je na 28 lokacija intervenisalo skoro 100 vatrogasaca sa 33 vozila i pumpom. U 15 intervencija pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na uklanjanju stabala, kao i u 6 požara izazvanih gromom, dok su, između ostalog, u tri intervencije bili angažovani na uklanjanju limenog krova i izvlačenju potopljenog vozila.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u gašenju 11 požara izazvanih udarom groma u Rumi, Koceljevi, Smederevu i Beogradu, kao i na uklanjanju stabala na 23 lokacije u Beočinu, Pančevu, Alibunaru, Požarevcu, Golupcu i Beogradu.

Vatrogasci-spasioci su u Beočinu iz automobila na koji je usled nevremena palo drvo, evakuisali jednu osobu koja tom prilikom nije povređena, a pomagali su i stanovništvu u crpljenju vode na devet lokacija u Bačkoj Palanci, Staroj Pazovi, Smederevu i Beogradu.

Kako se navodi, na svim intervencijama do sada, ukupno je bilo angažovano 154 vatrogasca-spasioca sa 54 vozila i 9 pumpi.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog potpisivanja i linkovnja izvora, a to je  Republika.rs.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading