IZ AUTOMOBILA IZVLAČILI LJUDE, AUTOKOMANDA BILA POTOPLJENA! Strašno nevreme napravilo haos u Beogradu - scene APOKALIPTIČNE! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

28.06.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša je pljuštala satima!

IZ AUTOMOBILA IZVLAČILI LJUDE, AUTOKOMANDA BILA POTOPLJENA! Strašno nevreme napravilo haos u Beogradu - scene APOKALIPTIČNE! (FOTO, VIDEO)

Foto: Printscreen/instagram/serbialive_beograd, Printscreen/instagram192_rs

Jako nevreme pogodilo je juče Beograd, a slike koje stižu su gotovo su apokaliptične. Kiša je pljuštala satima i poplavila neke od velikih saobraćajnica u prestonici.

Ljudi su ostajali zarobljeni u automobilima koji su skoro do krovova bili pod vodom.

 

 

 

Na udaru je najviše bila Autokomanda, ali nisu ostali pošteđeni ni drugi delovi glavnog grada. 

Na Autokomandi je poplavljen jedan noćni klub, na snimku se može videti omladina koja u vodi do listova pokušava da izađe napolje, a nova količina vode se sliva niz stepenice.

 

 

Na Autokomandi su i morali da iznose i evakuišu ljude iz zarobljenih automobila.

 

 

Tokom noći poplavljen je i podvožnjak kod Hitne pomoći što je u velikoj meri otežalo pacijentima ds dođu do ove zdravstvene ustanove, a više o tome pročitajte OVDE.

Reke vode tekle su i na Dušanovcu, Ripnju, Banovom brdu...

 

 

 

 

Podsećamo, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisali su juče 10 osoba tokom dve intervencije zbog nevremena i jakih padavinama u Srbiji.

Kako se precizira u saopštenju MUP-a, u Ljigu je evakuisano pet  vaspitačica iz vrtica, a u selu Ključ kod Mionice pet osoba iz vozila.

U saopštenju se navodi da je 57 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angazovano i na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici, a na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu. 

Takodje, vatrogasci-spasioci pomažu gradjanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu kao i uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.

"U ovom trenutku SVS MUP angažovani su u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjaju palih stabala i na crpljenju vode iz domacinstava u Lazarevcu i Kruševcu", stoji u saopštenju.

RHMZ je inače danss za Beograd upaio crveni meteoalarm upozoravajući na obilne padavine i jake grmljavinske nepogode. Kiša, kažu, prestaje sutra.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading