ONI ČISTE, ALI VODA SAMO NADIRE! Pogledajte kojom brzinom se tokom sinoćnje oluje puni podrum vodom u zgradi u Beogradu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša u Beogradu ne jenjava.

ONI ČISTE, ALI VODA SAMO NADIRE! Pogledajte kojom brzinom se tokom sinoćnje oluje puni podrum vodom u zgradi u  Beogradu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Republika

Beograd je sinoć zahvatilo stravično nevreme, koje još traje.

 

 

Mnogi delovi grada, kao i zgrade su poplavljeni.

Tako je primera radi, podrum zgrade u Jabučkoj ulici za svega nekoliko minuta od početka nevremena bio prepun vode.

Na snimku do kojeg je Republika došla upravnik zgrade sa nekoliko stanara sinoć oko 23 časa pokušavao da izbaci vodu iz podruma, ali kako su ljudi čistili, tako je voda samo nadirala.

Podsećamo, od sinoć besni nevreme u celoj zemlji, koje za sobom ostavlja haos.

Olujni vetar lomio je drveća, oštećeni su brojni objekti i automobili, a nekoliko udara groma uslovili su požare. Lokalno je u zonama oluja palo za dva sata i više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, uz urbane poplave i bujice. Tokom današnjeg jutra Srbiju je zahvatio novi talas oluja, ali i vrlo obilnih padavina i to u sklopu hladnog fronta.

Meterolog Đorđe Đurić kaže i da se do kraja dana širom Srbije očekuju se kiša i pljuskovi.

- Najobilnije padavine očekuju se u zapadnim, centralnim i istočnim predelima Srbije, u Šumadiji i u Pomoravlju, dok se pljuskovi sa grmljavinom očekuju uglavnom na jugu i jugoistoku zemlje. Do kraja dana kiša i pljuskovi očekuju se i u Beogradu.

- Na području Vojvodine očekuje se suvo i bez padavina. U predelima Srbije sa padavinama do večeras se očekuje dodatnih 10 do 30 litara kiše po kvadratnom metru. Iako je reč o većim količinama, one će biti ravnomernije raspoređene.

- I dalje će biti uslova za urbane poplave i da dože do izlivanja manjih potoka. Nema opasnosti od izlivanja većih reka. Dobra vest je da više nema opasnosti od grmljavinskih oluja i nepogoda poput današnjih i sinoćnih. Od sutra sledi stabilizacija vremena, a povratak leta i pravih letnjih temperatura već od petka - kaže Djurić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading