SPREMITE SE ZA PAKAO! Evo kada stiže pik toplotnog talasa, vreme je VEOMA OPASNO!

Autor:

Vesti

20.06.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Beograda do kraja sedmice maksimalna temperatura od 36 do 39 °c, a od ponedelјka biće uglavnom u intervalu od 30 do 35 °c

SPREMITE SE ZA PAKAO! Evo kada stiže pik toplotnog talasa, vreme je VEOMA OPASNO!

Foto: Shutterstock

U Srbiji traju pakleni dani! Veoma topla vazdušna masa zadržaće se i u narednih sedam dana. Vrednosti maksimalnih temperatura danas  od 33 °c na severozapadu do 39 °c na jugu i istoku Srbijem, navodi se u najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U petak i subotu pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °c.

U nedelјu i u prvoj polovini naredne sedmice na severu i zapadu Srbije manji pad temperatura, na vrednosti od 30 do 35 °c, dok će se na istoku i jugu maksimalne vrednosti zadržati i dalјe oko 38 °c.

Na području Beograda do kraja sedmice maksimalna temperatura od 36 do 39 °c, a od ponedelјka biće uglavnom u intervalu od 30 do 35 °c.

Na snazi crveni meteoalarm

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM na snazi je crveni meteo alarm zbog ekstremno visoke temperature.

Republika

Foto: Printscreen

 

 

Ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading