SPREMITE SE, STIŽU TROPSKE NOĆI! Nova najava RHMZ - evo kada prestaju pljuskovi i počinju paklene vrućine!

Autor:

Vesti

13.06.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme moguće i u ponedeljak!

SPREMITE SE, STIŽU TROPSKE NOĆI! Nova najava RHMZ - evo kada prestaju pljuskovi i počinju paklene vrućine!

Foto: RHMZ/printscreen

Danas do kraja dana promenlјivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i plјuskovima s grmlјavinom,koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti i izraženiji, s velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Kako se navodi u najavi RHMZ, sutra se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima će se razvedriti.

Za vikend (15-16. 6) pretežno sunčano, sa maksimalnom temperaturom u subotu od 27 do 30°C, a u nedelјu od 29 do 32°C. U noći između subote i nedelјe samo su na severu Vojvodine mogući plјusak i grmlјavina.


Prolazni plјuskovi i grmlјavine ponovo se očekuju u ponedelјak (17. 6) u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka (18. 6) u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo, sa dnevnim maksimumima od 31 do 35°C, a oko 20. 6. i malo iznad 35°C.

U urbanim sredinama tropske noći.

Upozorenje na grmljavinske nepogode

Danas veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova.

- Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja od jedan do dva časa unapred - piše u upozorenju RHMZ.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading