VRAĆAJU SE TROPSKI DANI: Temperatura prava letnja!

Autor:

Vesti

17.06.2024

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura će se kretati do 32 stepena.

VRAĆAJU SE TROPSKI DANI: Temperatura prava letnja!

Foto: shutterstock

U većem delu Srbije, u ponedeljak se očekuje suvo vreme sa smenom sunčanih i oblačnih intervala. Ipak, uz jači razvoj oblačnosti, moguća je ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito u zapadnim i planinskim predelima.

Jutarnje temperature kretaće se u rasponu od 13 do 19°C, dok se maksimalne dnevne temperature očekuju u intervalu od 28 do 32°C. U glavnom gradu, Beogradu, takođe se očekuje toplo vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda, uz jutarnju temperaturu od 19°C i maksimalnu dnevnu temperaturu od 31°C.

Vetar će biti slabog intenziteta, uglavnom severni i severoistočni, što će dodatno doprineti osećaju toplote tokom dana.

Toplotni talas u narednoj sedmici


Trenutna temperatura u Beogradu iznosi 28°C, a prognoze za narednu sedmicu najavljuju značajan toplotni talas koji će zahvatiti Srbiju. Maksimalne temperature se očekuju da dostignu čak do 38°C, što će predstavljati izazov za sve građane koji se neophodno moraju prilagoditi ovim ekstremnim vremenskim uslovima. Ovakve temperature zahtevaju dodatne mere opreza kako bi se izbegle potencijalne neprijatnosti i zdravstveni problemi usled visokih temperatura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading