OGLASIO SE RHMZ: Poslao upozorenje građanima - pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije!

Autor:

Vesti

10.06.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavi RHMZ-a, nestabilno vreme će se zadržati do petka

OGLASIO SE RHMZ: Poslao upozorenje građanima - pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije!

Foto: shutterstock

Vremenska prognoza

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava građane Srema i juga Bačke da se u naredna dva sata očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom.

- U naredna dva sata u Sremu i na jugu Bačke pojava kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom - stoji u RHMZ najavi.

Jutro u Srbiji započelo je kišom i vetrom, a meteorolozi najavljuju promenljivo oblačno vreme sa lokalnim pljuskovima tokom dana. Maksimalna dnevna temperatura biće do 27 stepeni Celzijusovih, dok se najniža temperatura očekuje da će iznositi 17 stepeni.

Prema najavi RHMZ-a, nestabilno vreme će se zadržati do petka, sa mogućim lokalnim izraženim pljuskovima, velikom količinom padavina za kratko vreme, kratkotrajnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Meteorolog Ivan Ristić za "Blic" istakao je mogućnost pojave saharskog peska iznad Srbije. Prema njegovim rečima, prisustvo peska iz Sahare može uticati na prljavštinu kiše koja će pasti u narednim danima. Ristić je objasnio da je promena boje neba indikator ovog fenomena te da se pesak može naći u oblacima iz kojih će padati kiša.

- Mi smo na granici afričkog anticiklona koji je sa sobom doneo, osim visokih oblaka, i pesak iz Sahare. Pesak će biti prisutan u narednim danima u manjoj, a povremeno i većoj meri u oblacima iz kojih će padati kiša koja zbog toga može biti prljava - objasnio je meteorolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading