OGLASIO SE HITNO RHMZ: Ovi delovi zemlje biće prvi na udaru!

Autor:

Vesti

12.06.2024

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stižu pljuskovi sa grmljavinom

OGLASIO SE HITNO RHMZ: Ovi delovi zemlje biće prvi na udaru!

Foto: Hippopx, FreeSVG.org

Tokom večeri na području zapadne i juozapadne Srbije kiša i lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Dnevna temperatura danas i sutra (12 - 13.06.) na severu i zapadu u intervalu od 21 do 24 °S, a na jugu i jugoistoku i dalje oko 30 °S, a osvežiće u petak (14.06.) - stoji na sajtu RHMZ.

Republika

Foto: printscreen/RHMZ

 

 

Da podsetimo, danas je Srbija bila na udaru snažnih grmljavinskih oluja praćenih pljuskovima, a u pojedinim delovima zemlje zabeležene su i oluje praćene gradom. Šire područje Požege i Čačka bilo je pogođeno olujom praćenom gradom, dok se u toku poslepodneva nova serija grmljavinskih oluja premeštala preko Vojvodine.

Posebnu pažnju privukla je superćelijska oluja koja se formirala u jugozapadnoj visinskoj struji i premeštala se sa područja Bačke ka Banatu.

Nakon 15 časova, na području Zrenjanina zabeležen je tornado u sklopu pomenute superćelijske oluje.

Srećom, reč je o slabom vrtlogu, a prema informacijama sa Instagram stranice "hailz_srbija", niske baze oblaka i velika vlaga ispod baze oblaka omogućile su ovu pojavu nakon kraćeg zagrevanja u tom regionu.

 

 

Potvrdu o tornado vrtlogu dala je i radarski snimak. Zasad nema informacija o eventualnim posledicama ove pojave, ali je svakako reč o retkom događaju za ovo područje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading