NA OVOM GRANIČNOM PRELAZU TERETNJAČI ČEKAJU ČAK 7 SATI! Evo kakvo je stanje na ostalim granicama!

Autor:

Vesti

18.09.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima zadržavanja i za putnička vozila!

NA OVOM GRANIČNOM PRELAZU TERETNJAČI ČEKAJU ČAK 7 SATI! Evo kakvo je stanje na ostalim granicama!

Foto: AMSS kamere / screenshot

Na naplatnim stanicama na auto-putevima širom Republike Srbije, trenutno nema zadržavanja vozila, kako je saopštilo Javno preduzeće "Putevi Srbije".

To znači da se saobraćaj odvija neometano, bez ikakvih većih problema ili zastoja, što je dobra vest za sve vozače koji se kreću glavnim putnim pravcima u zemlji.

Međutim, situacija na graničnim prelazima je drugačija. Prema informacijama Uprave granične policije, u 13:15 časova zabeležena su značajna zadržavanja na nekoliko prelaza. Zadržavanja variraju od 30 minuta pa sve do sedam sati, u zavisnosti od prelaza i vrste vozila. Najduža čekanja su zabeležena na graničnom prelazu Gradina, gde teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije čekaju čak 420 minuta, odnosno sedam sati. Ovaj prelaz je jedan od najprometnijih kada je u pitanju teretni saobraćaj, što je razlog dužih zadržavanja.

Slična situacija je i na graničnim prelazima Kelebija i Horgoš, gde teretnjaci na izlazu iz zemlje čekaju po 240 minuta, odnosno četiri sata. Na prelazima Šid i Batrovci, kamioni čekaju oko 300 minuta, što je nešto manje u poređenju sa Gradinom, ali i dalje predstavlja značajno čekanje.

Na graničnom prelazu Sremska Rača, zadržavanje za teretna vozila iznosi 180 minuta, dok je na graničnim prelazima Bezdan i Bogojevo čekanje nešto kraće, 120 i 60 minuta. Na graničnom prelazu Preševo, teretni saobraćaj beleži zadržavanje od 60 minuta. Sa druge strane, putnička motorna vozila na ovom prelazu, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Srbije, čekaju oko 30 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima u zemlji nema dužih zadržavanja, što znači da je saobraćaj tečan i bez većih poteškoća.

AMSS savetuje sve učesnike u saobraćaju da zbog svoje bezbednosti, ali i bezbednosti drugih, poštuju saobraćajne propise, prilagode brzinu uslovima na putu i budu oprezni, naročito tokom vožnje u uslovima gužve na graničnim prelazima. Pored toga, vozačima se savetuje da prate informacije o stanju na putevima i graničnim prelazima kako bi izbegli duža čekanja i planirali svoja putovanja u skladu sa trenutnim uslovima na terenu.

BONUS VIDEO

 

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading