VLAŽNI KOLOVOZI I SLABA VIDLJIVOST! Oglasio se AMSS: Evo kakvo je stanje na našim granicama!

Autor:

Vesti

16.09.2024

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro nije bila ovakva situacija!

VLAŽNI KOLOVOZI I SLABA VIDLJIVOST! Oglasio se AMSS: Evo kakvo je stanje na našim granicama!

Foto: Tanjug

Današnji dan doneo je povremenu kišu u pojedinim krajevima, što je uzrokovalo vlažne kolovoze i smanjenu vidljivost na putevima širom Srbije. Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava vozače da budu posebno oprezni zbog potencijalne opasnosti od odrona duž puteva.

  • Uticaj pojačanog intenziteta saobraćaja unutar gradova


Pored vlažnih kolovoza, vozači treba da budu svesni i pojačanog intenziteta saobraćaja unutar gradova, što može rezultirati češćim zastojima i sporijom vožnjom. Ovo je posebno važno imati u vidu prilikom planiranja vremena putovanja i vožnje kroz urbanu sredinu.
  • Stanje na naplatnim stanicama i graničnim prelazima


Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama, pružajući tako olakšanje vozačima koji prolaze kroz njih. Takođe, prema informacijama Uprave granične policije Srbije, putnički terminali naših graničnih prelaza zabeležili su da nema zadržavanja vozila do 5:10 sati.
  • Zadržavanja teretnih vozila na graničnim prelazima


Međutim, situacija je drugačija za teretna vozila na određenim graničnim prelazima. Na Batrovcima, Gradini i Kelebiji, teretna vozila na izlazu iz zemlje zadržavaju se tri sata, dok je zadržavanje na Horgošu 90 minuta. Ovo može uticati na logistiku prevoza tereta i potrebno je da vozači teretnih vozila budu svesni trenutnog stanja na graničnim prelazima prilikom planiranja svojih ruta.

Uzimajući u obzir sve ove faktore, vozačima se savetuje da budu posebno oprezni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da se redovno informišu o stanju na putevima pre polaska na putovanje.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading