DVA SATA ČEKANJA NA BATROVCIMA, HORGOŠU I SREMSKOJ RAČI! AMSS upozorio na teške uslove za vožnju!

Autor:

Vesti

13.09.2024

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jak pljusak dodatno smanjuje vidljivost!

DVA SATA ČEKANJA NA BATROVCIMA, HORGOŠU I SREMSKOJ RAČI! AMSS upozorio na teške uslove za vožnju!

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/bs

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava da će promena vremena doneti teže uslove vožnje, s obzirom na prisustvo mokrog kolovoza i smanjene vidljivosti tokom većeg dela dana.

Jak pljusak dodatno smanjuje vidljivost, a prolaz kroz udubljenja na putu popunjena vodom može biti neprijatan i opasan zbog neočekivane promene pravca i narušene stabilnosti vozila.


Duža čekanja teretnih vozila na graničnim prelazima

Prema informacijama Uprave granične policije u 5.30 časova, teretna vozila čekaju dva sata na izlazu iz Srbije na graničnim prelazima Batrovci, Sremska Rača i Horgoš. Sa druge strane, na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja. Ove informacije mogu biti od značaja za prevoznike teretnih vozila, koji se suočavaju sa produženim vremenom putovanja usled čekanja na graničnim prelazima.


Ove informacije mogu biti od značaja za prevoznike teretnih vozila, koji se suočavaju sa produženim vremenom putovanja usled čekanja na graničnim prelazima.
 
Republika

Foto: Printscreen/ AMSS

Granični prelaz Preševo

Opasnosti od vožnje kroz udubljenja na putu popunjenih vodom

AMSS je ukazao na opasnosti vožnje kroz udubljenja ili ulegnuća na putu koja su popunjena vodom usled jakih pljuskova. Takvi uslovi mogu rezultirati neprijatnim i opasnim situacijama zbog neočekivane promene pravca vozila i narušene stabilnosti. Vozači se pozivaju na oprez prilikom vožnje u ovakvim uslovima, kako bi smanjili rizik od potencijalnih nezgoda.


Preporuke vozačima u teškim vremenskim uslovima

U skladu sa upozorenjima AMSS-a, vozačima se preporučuje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, drže bezbedno rastojanje između vozila i da budu posebno oprezni prilikom vožnje kroz vodu na putu. Takođe, redovno proveravanje stanja guma i ispravnosti sistema za osvetljenje vozila može doprineti bezbednijoj vožnji u teškim vremenskim uslovima.
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading