SRBI DOMINIRAJU! Dve medalje za naše učenike na Međunarodnoj olimpijadi iz veštačke inteligencije! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.09.2024

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Srbije sastavljena je od najboljih informatičara iz srednjih škola

SRBI DOMINIRAJU! Dve medalje za naše učenike na Međunarodnoj olimpijadi iz veštačke inteligencije! (FOTO)

Foto: Facebook/Društvo matematičara Srbije

Na Međunarodnoj olimpijadi iz veštačke inteligencije (International Artificial Intelligence Olympiad – IAIO), koja je od 8. do 12. septembra 2024. godine održana u Rijadu, Saudijska Arabija, u konkurenciji 90 takmičara iz 25 zemalja, četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju:

– Mihailo Jančević, Matematička gimnazija, Beograd, srebrna medalja; – Nemanja Majski, Gimnazija "Veljko Petrović", Sombor, bronzana medalja. Srbiju su predstavljali i: – Miloš Milutinović, Računarska gimnazija, Beograd; – Uroš Kostadinović, Matematička gimnazija, Beograd.

Ekipa Srbije sastavljena je od najboljih informatičara iz srednjih škola, koji su odabrani na osnovu rezultata na takmičenjima u organizaciji Državne komisije za srednjoškolska takmičenja iz informatike Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođa ekipe Srbije bio je dr Vladimir Milovanović, vanredni profesor, a njegov zamenik Filip Milić, obojica sa Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading