ZA PRVO DETE POLA MILIONA, ZA 100.000 DINARA VIŠE! Kreće rasprava o uvećanju roditeljskog dodatka

Autor:

Vesti

10.07.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Resorno ministarstvo priprema izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojima se predviđa uvećanje roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

ZA PRVO DETE POLA MILIONA, ZA 100.000 DINARA VIŠE! Kreće rasprava o uvećanju roditeljskog dodatka

Foto: shutterstock

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas biti doneta odluka odbora da se ide na javnu raspravu o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojima se predviđa uvećanje roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

"Prva sesija te rasprave biće 17. jula u Beogradu, a nakon rasprave koja bi trebalo da traje oko 20 dana zakon bi u Skupštini Srbije mogao da bude usvojen u septembru a da počne da se primenjuje u septembru ili oktobru", rekao je on za Jutarnji dnevnik RTS-a.

Mali je istakao da je briga o porodici veoma važna za državu i ocenio da je velika stvar to što su pripremljene izmene pomenutog zakona i što počinje javna rasprava o uvećanju roditeljskog dodatka.

Podsetimo, nedavno je ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da resorno ministarstvo priprema izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojima se predviđa uvećanje roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

Đurđević Stamenkovski rekla je za da će nakon stupanja na snagu izmena tog zakona roditeljski dodatak za prvo dete biti 500.000 dinara, za drugo 600.000 i uz to jednokratna novčana pomoć od više od 130.000 dinara, dok predviđena sredstva za treće dete iznose više od 2,3 miliona dinara, a za četvrto više od tri miliona dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading