PRLJAVA KAMPANJA PROTIV VOJNOG ROKA! Kad pogledate ko pljuje, sve će vam odmah biti jasno!

Autor: LJ. M.

Vesti

18.09.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija ponovo sabotira uvođenje obaveznog vojnog roka.

PRLJAVA KAMPANJA PROTIV VOJNOG ROKA! Kad pogledate ko pljuje, sve će vam odmah biti jasno!

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE, Printscreen/N1/Nova.rs

Mašinerija, a pod tim mislimo na medije u vlasništvu Dragana Šolaka, plus opoziciju kojom gazduje Dragan Đilas, radi punom parom protiv uvođenja obaveznog vojnog roka.

Svakog dana otkako je objavljena odluka o tome, smenjuju se naslovi kojima je jedini cilj da vojni rok u trajanju od 75 dana obesmisle, nipodaštavaju, izvrgnu ruglu ili vam preporuče, ukoliko se uklapate u starosnu granicu, kako možete izbeći odlazak u kasarnu ili koliku ćete kaznu platiti ako se o poziv oglušite. Istovremeno, salve napada stižu iz Prištine, ali i s domaće političke scene, pa se tako bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš, umesto da se pokrije ušima i ćuti, ne skida iz medija. Zaboravlja, pritom, da kaže da Hrvatska, zemlja čiji pasoš pored srpskog ima, takođe uvodi obavezan vojni rok i to pre nas, mada je članica NATO.

Ponoš, na primer, tvrdi da služenje vojnog roka od 75 dana neće rešiti probleme koji postoje u Vojsci Srbije jer ti vojnici neće biti osposobljeni za odbranu zemlje.

- Ako bude sa 75 dana, stvari su loše, a biće još gore, oni će da čiste prazne kasarne, a neće imati ko da vozi tenkove - ocenio je čovek tokom čijeg je mandata vojska devastirana.

Generalna proba u Batajnici

Generalna proba za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", koji će biti održan prekosutra na vojnom aerodromu u Batajnici, održana je danas. Prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

Ljuban Karan, bivši oficir KOS, kaže da je naša profesionalna vojska odlična, a da će, kad regruti krenu na obavezno služenje vojnog roka, naše odbrambene sposobnosti biti bolje i veće za tri koplja.

- I to smeta onima koji žele nemoćnu Srbiju, koji bi je potčinili, raskomadali, degradirali... Nažalost, mi imamo u našoj zemlji deo tih struktura, to su strukture koje žele silom na vlast, pa žele da izazovu probleme u zemlji. Ono što je žalosno jeste da su ti ljudi već upropastili vojsku jednom, i umesto da su u zatvoru sada svašta pričaju - kaže Karan i dodaje: 

- Oni vrše neku vrstu kontrapropagande služenju obaveznog vojnog roka, nije to slučajno.

I za političkog analitičara Darka Obradovića nema dileme, na delu je podrivanje poverenja u srpsku vojsku i državu:

- Mnoge razvijene države imaju služenje vojnog roka na organizovan i uspešan način. Sada, kada slušamo kritičare, oni nam poručuju da naša vojska nije u stanju da obuči potreban kadar, što je čista zamena teza i vređanje oficira. Nažalost, nije slučajno što u ovom trenutku tema služenja vojnog roka postaje poligon za raspirivanje građanskih strahova i nezadovoljstva, možda će sada da zaborave litijum kad imaju novu temu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (32)

Loading
Ruska bokerica

18.09.2024 18:05

Opozicija ponovo pokušava da sabotira uvođenje obaveznog vojnog roka lažima.

Miraš

18.09.2024 18:05

Mediji bi trebalo da budu objektivni, a ne da manipulišu javnim mnjenjem.

Mire

18.09.2024 18:05

Obavezni vojni rok može biti koristan za jačanje odbrane zemlje.

Reas

18.09.2024 18:06

Mnogo se sve provlaci po medijima Donese se odluka i tacka. Mediji samo prenose i pale vatru neadekvatnim informacijama.