RADO IDE DŽET-SET U VOJNIKE! I poznate mame šalju decu u VOJSKU: Ovo je važno za dizanje NACIONALNE SVESTI!

Autor: P. R. / M. B. / M. P.

Zabava

17.09.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Estradne ličnosti progovorila o inicijativi predsednika Srbije!

RADO IDE DŽET-SET U VOJNIKE! I poznate mame šalju decu u VOJSKU: Ovo je važno za dizanje NACIONALNE SVESTI!

Foto: ST/Dragan Kadić, ATAImages, Tanjug/Vojska Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu 14. septembra da je potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Nekoliko sati kasnije Vlada Srbije je usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, a do kraja sledeće nedelje treba da se usvoje izmene zakona. Vojsku bi služili mladići do 30 godina, a poznate ličnosti otkrile su svoj stav o vraćanju obaveznog vojnog roka.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/D. BANDA

Jovana Jeremić bi rado otišla u vojsku

VODITELJKA JOVANA JEREMIĆ

Popularno Pinkovo TV lice za Republiku otkriva da bi rado otišla u vojsku, te da bi, da nije voditeljka, sigurno bila komandant.

- Da, naravno, slažem se da se ponovo uvede obavezan vojni rok! Svi muškarci moraju da idu vojsku, nema biblioteke, vatrogasni dom, opština... Isključivo da se nosi puška, rovovi, blato, kiša, voda, močvare - znači, to je vojska! Sve drugo su smešne priče. Kao ono kada odeš tamo, a završi ti mama da budeš bibliotekar tamo, pa si kao služio vosjku... Kakva je to vojska?! Ti si onda bibliotekar, koga ti lažeš, nisi vojnik. I ja ću možda da odem u vojsku, prijaviću se u ženski vodni red. Ja da nisam najgledanije TV lice u zemlji, sigurno bih bila komandant u vojsci! Meni rano ustajanje sigurno neće teško pasti, ja ustajem svakog dana u četiri. Ja ću da poteram vodni red! Ako ja uđem u kasarnu i zavedem red, ovi oficiri i kapetani mogu slobodno da idu na godišnji odmor, jer ja preuzimam njihovu funkciju! - rekla je Jovana za naš portal.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dušica Jakovljević bi svog sina poslala u vojsku

VODITELJKA DUŠICA JAKOVLJEVIĆ

Jovanina koleginica smatra da bi trebalo da se vrati vojni rok, a svog sina bi rado poslala na služenje.

- Ja sam za to da se uvede vojni rok. Mislim da neke stvari moraju da se vrate na svoje mesto. Ja sam prva ta koja će negde na proslavi pevati rodoljubive pesme, ponosna sam što sam Srpkinja, ali danas-sutra ćemo imati muškarce koji ne umeju da rukuju oružjem ili da brane svoju zemlju. Mislim da je vraćanje vojnog roka dobro za taj duh pripadnosti sopstvenom radu. Nije dovoljno znati rodoljubive pesme, da se u kafani dižu ruke i penje po stolicama, a kada bude kriza i, ne daj Bože, dođe do toga da treba zemlja da se brani, onda nema nikog na "braniku" otadžbine. Mislim da je vojni rok važan za dizanje nacionalne svesti - istakla je voditeljka za Republiku.

Republika

Foto: ATA Images

Sin Bate Živojinovića je svog sina već poslao u vojsku

MILJKO ŽIVOJINOVIĆ

Sin legendarnog Velimira Bate Živojinovića podržava odluku predsednika, a kako je istakao za naš portal, njegov sin (23) je već služio vojsku i to u Francuskoj.

- U srpskoj tradiciji je poštovanje prema vojsci i služenju vojnog roka. Nekada mladići nisu moglu da se ožene ukoliko nisu služili vojsku. Moj sin Velimir koji živi u Francuskoj, ima 23 godine, i ima dvojno državljanstvo, srpsko i francusko. On je svoju vojnu obavezu već regulisao u Francuskoj. Da to nije slučaj, u skladu sa zakonom regulisao bi vojnu obavezu u Srbiji - istakao je Miljko za Republiku.

Republika

Foto: ATA Images

I Slobodan Ćustić je za vraćanje vojnog roka

GLUMAC SLOBODAN ĆUSTIĆ

Ćustić takođe podržava ovu odluku, te ističe da mladi moraju da "imaju odnos prema svojoj otadžbini i precima".

- Za otadžbinu - deca, naročito MUŠKARCI, ta deca (sada) MORAJU imati odnos prema SVOJOJ OTADŽBINI I  PRECIMA, jer bez tog odnosa neće ni njih biti. Ko propagira drugačije, zna se čiji je sluga i kom cilju služi, preko svog I našeg života. Ovo je samo kratak treptaj... Proći će, a kad opet progledamo, nećemo imati, niti šta, niti koga da vidimo. Uvek su se mladi budili - rekao je on za naš portal.

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, instagram.com/lazar.ristovski

Lazar Ristovski je javno podržao vraćanje vojnog roka

GLUMAC LAZAR RISTOVSKI

Slavni glumac je javno podržao inicijativu da se vrati vojni rok, tako što se oglasio putem storija na društvenoj mreži Instagram, gde je podelio fotku iz svojih vojničkih dana, te dodao:

 - Država mora da ima jaku vojsku. Ja sam svoj rok odslužio pošteno. Sa mojim bratom Jovicom, 1980. Zadar - stoji u opisu fotografije.

Republika

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Đanijeva Slađa bi rado poslala svoje sinove u vojsku

SLAĐA TRAJKOVIĆ, ĐANIJEVA SUPRUGA

Žena našeg poznatog folkera nam je kratko priznala da podržava ovu odluku i da bi rado poslala svoje sinove u vojsku.

- Naravno, poslala bih ih u vojsku! - rekla nam je Slađa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading