MINISTAR MILIĆEVIĆ POSETIO KAMP ZA MLADE U TRŠIĆU: Vi ste, draga deco, nosioci istog kulturnog i jezičkog blaga

Autor:

Vesti

18.09.2024

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamp u Tršiću organizovao je Grad Loznica, uz finansijsku podršku Kabineta ministra Milićevića

MINISTAR MILIĆEVIĆ POSETIO KAMP ZA MLADE U TRŠIĆU: Vi ste, draga deco, nosioci istog kulturnog i jezičkog blaga

Foto: Duško Vukajlović

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević posetio je danas kamp za mlade iz regiona i dijaspore koji se od 16. do 22. septembra održava u Naučno-obrazovno kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću.

U kampu je okupljeno 100 mladih srpskog porekla iz pet zemalja regiona i dijaspore.

- Tršić nije samo mesto istorijskog značaja, već simbol snage našeg identiteta. Vuk Karadžić, reformator srpskog jezika, tvorac savremene ćirilice i veliki istraživač narodne umetnosti, krenuo je odavde i postavio temelje onoga što danas zovemo srpskim kulturnim nasleđem. Vi, draga deco, dolazite iz različitih sredina, ali ste svi nosioci istog kulturnog i jezičkog blaga. Kroz program koji vas ovde očekuje, imaćete priliku da bolje upoznate i produbite svoju vezu sa srpskom tradicijom, jezikom i kulturnim vrednostima.

Naša dužnost kao predstavnika države je da obezbedimo da ta veza ostane jaka i živa. U vama leži budućnost srpskog naroda, a vaša svest o poreklu, jeziku i tradiciji od ključne je važnosti za očuvanje tog identiteta. Čuvajući jezik, čuvamo našu prošlost, ali i gradimo našu budućnost.  Ovaj kamp je, takođe, simbol podrške Srbije svim Srbima, bez obzira na to gde oni žive. Naša dijaspora i Srbi u regionu imaju posebno mesto u našim srcima, i svesni smo koliko je važno da ostanemo povezani – istakao je ministar Milićević. 

Kamp u Tršiću organizovao je Grad Loznica, uz finansijsku podršku Kabineta ministra Milićevića. Ukupno je izdvojeno 120 miliona dinara za organizaciju 18 kampova za decu iz dijaspore širom Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading