"VUČIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO KAKO SE PONAŠA ODGOVORAN I OZBILJAN DRŽAVNIK"! Đorđe Milićević pozvao iz Slovenije Srbe širom sveta da podrže borbu Vučića za Srbe na Kosovu!

Autor:

Vesti

13.09.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sačuvati mir i stabilnost, biti odlučan i opredeljen za dijalog i činiti sve da se sačuva naš narod na Kosovu i Metohiji, njegova bezbednost i pravo na normalan živo, istakao je Milićević.

"VUČIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO KAKO SE PONAŠA ODGOVORAN I OZBILJAN DRŽAVNIK"! Đorđe Milićević pozvao iz Slovenije Srbe širom sveta da podrže borbu Vučića za Srbe na Kosovu!

Foto: Dušan Veljović

Ministar Đorđe Milićević pozvao je večeras u Ljubljani Srbe koji žive širom Slovenije i sveta da jedinstveni podrže diplomatsku borbu koju predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić vodi za odbranu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i da u skladu sa mogućnostima lobiraju za ispunjenje zahteva i mera koje je predsednik večeras predložio.

 

- Aleksandar Vučić je danas još jednom pokazao kako se ponaša odgovoran i ozbiljan državnik. Sačuvati mir i stabilnost, biti odlučan i opredeljen za dijalog i činiti sve da se sačuva naš narod na Kosovu i Metohiji, njegova bezbednost i pravo na normalan život. Predsendik je jasno istakao da neće dozvoliti pogrom našeg naroda na KiM i u tome ga svi moramo podržati. Naša obaveza je da gde god živeli širimo istinu o teroru nad našim narodom koju sprovodi Kurti – rekao je ministar Milićević obraćajući se Srbima u Ljubljani na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. 

Republika

Foto: Dušan Veljović

Đorđe Milićević u Sloveniji

 

Ministar je istakao da je ovaj praznik podsetnik na našu istoriju, na borbu i stradanja naših predaka, ali i na snagu jedinstva koja nas je vekovima vodila napred. 

-Trobojka koju danas ponosno ističemo nije samo komad platna – ona je simbol našeg identiteta, naše vere, naše kulture i naše nepokolebljive volje da ostanemo verni svojim korenima, ma gde se nalazili. Srpska zajednica u Sloveniji, kao i širom sveta, igra ključnu ulogu u očuvanju našeg nacionalnog identiteta – istakao je ministar Milićević. 

Naglasio je da Vlada Srbije posvećeno radi na tome da veza između matice i dijaspore bude snažna i neprekidna. 

- Želimo da budete uključeni u sve aspekte društvenog života u Srbiji, jer vi niste samo ambasadori Srbije u svetu, već i ključni faktor u našim planovima za budućnost. Srbija se menja, razvija i jača, i važno je da i vi budete deo tog napretka. Ove godine smo s ponosom proslavili mnoge uspehe, kako na polju ekonomije, tako i u obrazovanju, kulturi i sportu. Ali ono na šta smo posebno ponosni jeste to što srpski narod, ma gde bio, ostaje veran svojim korenima i vrednostima. Ovaj dan, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, najbolji je dokaz da, uprkos svim izazovima, i dalje imamo snage da budemo jedinstveni, da zajedno gradimo budućnost. Kao što naš narod kaže: "Sloga kuću gradi." Danas, kada podižemo srpsku zastavu, neka to bude znak da smo jedinstveni, složni i spremni da gradimo budućnost za generacije koje dolaze – zaključio je ministar u obraćanju na proslavi u Ljubljani.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

13.09.2024 21:03

Sve će uraditi predsednik Vučić da bi zaštitio naš narod na KiM-u