MILIĆEVIĆ POKLONIO DRŽAVNOM MINISTRU BAVARSKE SRPSKU ZASTAVU! Ojačane prijateljske veze u Minhenu! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.09.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica ministara razgovarali su o položaju srpske dijaspore u Nemačkoj i u Bavarskoj, kao i o mehanizmima jačanja kulturne i privredne saradnje.

MILIĆEVIĆ POKLONIO DRŽAVNOM MINISTRU BAVARSKE SRPSKU ZASTAVU! Ojačane prijateljske veze u Minhenu! (FOTO)

Foto: Duško Vukajlović

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas u Minhenu sa državnim ministrom Slobodne Države Bavarske Erikom Bejsvingerom. Državni ministar Bejsvinger je u Vladi Bavarske zadužen da koordinira evropsku i spoljnu politiku Bavarske.

Dvojica ministara razgovarali su o položaju srpske dijaspore u Nemačkoj i u Bavarskoj, kao i o mehanizmima jačanja kulturne i privredne saradnje. Saglasili su se da su odnosi dva naroda na istorijskom maksimumu, a da su za jačanje prijateljskih veza Srbije i Bavarske pre svega zaslužni predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bavarske Markus Zeder. 

Ministar Milićević poklonio je nemačkom kolegi zastavu Republike Srbije, u znak poštovanja i prijateljstva Srbije i Bavarske, a povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ministar Bejsvinger srpskom kolegi poklonio je nacionalni simbol – kriglu sa motivima bavarske zastave. Sastanku su prisustvovali Generalni konzul Srbije u Minhenu Božidar Vučurović i posebni savetnik ministra prof. dr Branko Rakić.

Podsetimo, juče je u Minhenu u organizaciji kabineta minsitra Milićevića i Generalnog konzulata Republike Srbije održana centralna proslava Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u dijaspori. Bogat kulturno-umetnički program trajao je više od pet sati, a proslavi je prisustvovalo više hiljada naših sunarodnika koji žive u Bavarskoj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading