KOSOVO GLAVNA TEMA! Završen sastanak predsednika Vučića i državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina (FOTO)

Autor:

Vesti

18.09.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnja Srbije sa Rimokatoličkom crkvom je dobra, uz obostrano uvažavanje i nastojanje da se i dalje unapredi

KOSOVO GLAVNA TEMA! Završen sastanak predsednika Vučića i državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina (FOTO)

Foto: Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom sa kojim je razgovarao o održavanju redovnog političkog dijaloga na svim nivoima, kao i o zaštiti i obnovi srpskog verskog i kulturnog nasleđa u AP KiM

Vučić je dodao da je saradnja Srbije sa Rimokatoličkom crkvom dobrа, uz obostrano uvažavanje i nastojanje da se i dalje unapredi.

Vučić je rekao da Srbija visoko ceni principijelnu poziciju Svete Stolice po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i razumevanja za poziciju Srbije, koja je utemeljena na poštovanju međunarodnog prava.

 

 

- Odličan sastanak sa kardinalom Parolinom, sa kojim sam razgovarao o održavanje redovnog političkog dijaloga na svim nivoima, kao i saradnji Srbije sa Rimokatoličkom crkvom koja je dobrа, uz obostrano uvažavanje i nastojanje da se i dalje unapredi - napisao je Vučić na instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik je naveo da je Srbija opredeljena da sa Svetom Stolicom nastavi da neguje i unapređuje konstruktivne odnose, budući da deli poglede na mnoga međunarodna pitanja, pre svega, zaštite hrišćana i hrišćanskog nasleđa, kao i unapređenje ljudskih prava hišćana.

- S tim u vezi, naglasio sam da je za Srbiju od suštinskog značaja pitanje zaštite, poštovanja i unapređenje prava srpskog i ostalog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, kao i zaštita i obnova srpskog verskog i kulturnog nasleđa, pravoslavnih grobalja, kao i ugroženih spomenika kulture, posebno pravoslavnih crkava i manastira pod zastitom UNESCO - rekao je Vučić. 

Vučić je naveo da su razgovarali  i o ostalim temama od obostranog interesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading