PETKOVIĆ JASAN: Nema većeg očajnika od Kurtija čiji specijalci pucaju na srpsku decu

Autor:

Vesti

17.09.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglasio je da Kurtija boli što narod veruje svom jedinom predsedniku Vučiću!

PETKOVIĆ JASAN: Nema većeg očajnika od Kurtija čiji specijalci pucaju na srpsku decu

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas povodom izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su mere za pomoć Srbima na AP KiM donete iz očaja i da ne doprinose miru, da od Kurtija nema većeg očajnika i da ga boli to što narod veruje svom jedinom predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Nema većeg očajnika od Kurtija čiji specijalci pucaju na srpsku decu, koji ide dugim cevima na goloruki narod i koji teroriše Srbe da dokaže da je silan. Boli Kurtija što ni pas neće da mu priđe na severu KiM i što narod veruje svom jedinom predsedniku Vučiću! - napisao je Petković na društvenoj mreži X.

 

 

Kurti je, ranije, izjavio da su mere za pomoć Srbima na Kosovu koje je saopštio predsednik Vučić "donete iz očaja", da su, kako tvrdi, iracionalne i da ne doprinose miru, prenela je Koha.

Prema Kurtijevim rečima, prvo mora da se govori o tri uslova koje je on postavio, navodeći predaju Milana Radojičića vlastima u Prištini, potpisivanje sporazuma i povlačenje pisma nekadašnje premijerke Srbije Ane Brnabić.

Da podsetimo, jednostrani potezi Prištine ne pomažu u rešavanju problema prava i interesa Srba na KiM i narušavaju regionalnu bezbednost i stabilnost, izjavio je juče portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine. 

- Relevantne strane treba da nastave praktičan i konstruktivan dijalog i aktivno traže trajno rešenje kosovskog pitanja - rekao je portparol, upitan tokom konferencije za medije za komentar na to što su prošle sedmice uhapšena četvorica Srba na severu KiM, kao i na to što su pripadnici tzv. kosovske policije iz Trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću oduzeli velike iznose u dinarima i stranim valutama.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova je naglasio da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i smatra da treba poštovati bezbednost i zakonska prava i interese Srba na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading