GLAVNA TEMA - BEZBEDNOST SRBA NA KOSMETU! Vučić se sastao sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO Borisom Rugeom (FOTO)

Autor:

Vesti

21.08.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Istakao sam da konstantan rizik od eskalacije tenzija koje Priština redovno izaziva neodgovornim odlukama i ponašanjem"

GLAVNA TEMA - BEZBEDNOST SRBA NA KOSMETU! Vučić se sastao sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO Borisom Rugeom (FOTO)

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Borisom Rugeom i istakao da konstantan rizik od eskalacije tenzija koje Priština redovno izaziva neodgovornim odlukama i ponašanjem, u ogromnoj meri utiče na srpski narod na KiM, koji živi u stanju stalnog straha za život i imovinu.

Dobar sastanak sa Borisom Rugeom o najvažnijim pitanjima, situaciji u regionu, bezbednosti na Kosovu i Metohiji i mogućim implikacijama nastavka jednostranih poteza Kurtijevog režima - napisao je Vučić nakon sastanka na instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

 

 

Predsednik Srbije je izrazi veliku zabrinutost zbog tendencije usložnjavanja situacije uprkos svim nastojanjima Beograda da otvorena pitanja vrati u okvire dijaloga.

- Takođe, istakao sam da konstantan rizik od eskalacije tenzija koje Priština redovno izaziva neodgovornim odlukama i ponašanjem, u ogromnoj meri utiče na srpski narod na KiM, koji živi u stanju stalnog straha za život i imovinu - naglasio je Vučić.

On je Rugeu zahvalio na pažnji koju poklanja tom pitanju, budući da je i sam dobar poznavalac prilika na Kosovu i Metohiji.

- Naglasio sam da je neophodno intenziviranje diplomatskih napora i koordinacija sa snagama KFOR u skladu sa Rezolucijom 1244 i ovlašćenjima koja te snage imaju u sklopu svog mandata, kako bi se osigurala bezbednost Srba na KiM, vraćanje Prištine na dijalog i ispunjavanje svih obaveza, a pre svega formiranje ZSO - rekao je Vučić i istakao da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti..
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading