KURTI FINALIZIRA SVOJ PROJEKAT, SVE RADI SAMO SA JEDNIM CILJEM! Albanac ishvalio Vučića, pa opleo po lažnom premijeru

Autor:

Vesti

16.09.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je najmasovnije ugnjetavanje Srba na Kosmetu u poslednjih 20 godina

KURTI FINALIZIRA SVOJ PROJEKAT, SVE RADI SAMO SA JEDNIM CILJEM! Albanac ishvalio Vučića, pa opleo po lažnom premijeru

Foto: Printscreen

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša izjavio je danas da je paket pravnih i ekonomsko-socijalnih mera koje je izneo predsednik Aleksandar Vučić, a usvojila Vlada Srbije usvojila u cilju zaštite prava Srba i vitalnih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji veoma značajan za diplomatsku i pravnu borbu Srbije.

Beriša je za Tanjug rekao da je ključna peta mera, koja podrazumeva odluku o nelegalnosti svih organa i institucija na teritoriji Kosova i Metohije nakon nelegalno proglašene nezavisnosti, i nepostojanju svih koji su doneti ili će tek biti doneti

Prema rečima Beriše, ova mera stvara uslove da Srbi dobiju podršku u finansijskom, moralnom i svakom drugom smislu zbog onoga što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ukinuo. 

- Ove mere daju nadu, one moraju pažljivo da se pročitaju jer je u njima mnogo toga rečeno - istakao je Beriša.

Ukazao je da je značajno što će ovom odlukom Vlade biti ukinute sve nelegalne insistucije koje su nastupile nakon Briselskog sporazuma, što, prema njegovim rečima, podrazumeva da su sve odluke premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nevažeće.

Republika

Foto: Printscreen/YouTube/Novo jutro

Demo Beriša

On smatra da je važno što se stvorila zakonska podloga da se oformi tužilaštvo kako bi mogle da se preduzmu mere koje će omogućiti da se u budućnosti život Srba koliko toliko vrati u normalne tokove.

Beriša smatra da Kurti sve radi u cilju finalizacije svog projekta, a to je da u potpunosti očisti prostor KiM od srpske zajednice, čime bi stvorio sve uslove da se zatvori priča koja nije završena 1999. godine, a to je da zaokruži samostalnost tzv. Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading