NORMALIZACIJA JE PRECRTANA, KURTI NASTAVLJA DA DIVLJA! Oštra reackija iz Beograda nakon nove runde dijaloga: "NE NAMERAVA DA SE ZAUSTAVI"

Autor:

Vesti

18.09.2024

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski kabadahija ne odustaje od svoje antisrpske agende

NORMALIZACIJA JE PRECRTANA, KURTI NASTAVLJA DA DIVLJA! Oštra reackija iz Beograda nakon nove runde dijaloga: "NE NAMERAVA DA SE ZAUSTAVI"

Foto: Profimedia, Tanjug/Dopisnik KiM

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je, povodom izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su mere Beograda za pomoć Srbima na AP KiM donete iz očaja i da ne doprinose miru, da Kurti i njegovi saradnici ne nameravaju da odustanu od politike jednostranih poteza i negacije same suštine normalizacije odnosa.

- Negativne reakcije predstavnika Prištine na mere koje je, sa ciljem zaštite ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji i reafirmacije dijaloga, obznanio Beograd, jesu potvrda činjenice da Aljbin Kurti i njegovi saradnici ne nameravaju da odustanu od politike jednostranih poteza i negacije same suštine normalizacije odnosa - saopštio je Đurić.

On je pozvao najviše predstavnike privremenih prištinskih institucija da odustanu od politike nasilničkog etnonacionalizma i da se vrate za pregovarački sto, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Republika

Foto: Tanjug/MSP

Ministar Marko Đurić

Dodao je da bi samo tako proces normalizacije odnosa bio otkočen tamo gde su ga, kako je istakao, blokirali, odnosno na pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

- Umesto fraza o Evropi, međunarodnim partnerima i demokratiji, potrebno je da momentalno zaustave nasilje nad Srbima i bezočno kršenje njihovih ličnih i kolektivnih prava, jer u ovome trenutku to je najevropskija stvar koju mogu da urade - istakao je ministar.

Dodao je da međunarodna zajednica, ukoliko želi stabilan zapadni Balkan i obnavljanje produktivnog dijaloga Beograda i Prištine, treba da izvrši pritisak i stavi ta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading