VIŠE NEMAMO KUD, MORAĆEMO VOJNO DA INTERVENIŠEMO! Šešelj progovorio o SLANJU VOJSKE NA KOSMET, JEDAN IGRAČ bi mogao sve da promeni

Autor:

Vesti

13.09.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider radikala analizirao situaciju na Kosmetu, Srbija ima nekoliko opcija

VIŠE NEMAMO KUD, MORAĆEMO VOJNO DA INTERVENIŠEMO! Šešelj progovorio o SLANJU VOJSKE NA KOSMET, JEDAN IGRAČ bi mogao sve da promeni

Foto: Shutterstock, Ministarstvo odbrane, Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/AP

- Srbija mora da zauzme oštar stav i da na sve moguće načine podrži Srbe koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji - kaže dugogodišnji lider srpskih radikala dr Vojislav Šešelj.

 

Kada je u pitanju odlučna vojno-policijska akcija, Šešelj je rekao da bi on sačekao da se završe izbori u SAD u nadi da će Donald Tramp da pobedi.

- Tramp nije ušao ni u jedan rat za vreme svog mandata, tako da je za očekivati da i ovde neće brzopleto ulaziti u rat, a pretpostavljam da prilično shvata situaciju na Kosovu i Metohiji - kazao je lider radikala za Hepi TV.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Dr Vojislav Šešelj

Šešelj je ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji vrlo delikatna.

- Ne sme biti nekih naglih poteza, ali reakcija mora da bude odlučna. Hitno je potrebno zahtevati sednicu SB i zahtevati da se vrati posredništvo u pregovorima iz EU u SB i treba zapretiti. Mi više nemamo kud i moraćemo da vojno intervenišemo. Srbe svakog dana hapse, premlaćuju... - izjavio je predsednik SRS.

U 18 časova važno obraćanje predsednika Vučića

Republika

Foto: ATAImages

Obraćanje predsednika počinje u 18 časova

U trenutku kada se u Beogradu spominje moguće proglašenje okupacije dela teritorije, odnosno Kosova i Metohije, iz Prištine stiže vest o usvajanju posebnog plana.

Tzv. Vlada u Prištini usvojila je "Nacionalni program za sveobuhvatnu odbranu 'Kosova'".

Kako se navodi u saopštenju kabineta Aljbina Kurtija, nacrt je usmeren ka izgradnji otpornosti i spremnosti društva da se "odupre, reaguje i oporavi u slučajevima prirodnih katastrofa i oružanih napada.

- Sistem u osnovi ima podršku koju građani na dobrovoljnoj bazi daju Kosovskim bezbednosnim snagama u kombinaciji sa drugim strukturama - navodi se u saopštenju.

Predsednik Aleksandar Vučić večeras će govoriti o ovoj i svim ostalim važnim temama za Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading