VJOSA I ALJBIN SATERANI U ĆOŠAK, AKO SE TRAMP VRATI - GOTOVI SU! Osmani priznala: Pobeda republikanca može biti problem za tzv. Kosovo

Autor:

Vesti

13.09.2024

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica kvazidržave progovorila o sudbini tzv. Kosova ako republikanac pobedi na izborima

VJOSA I ALJBIN SATERANI U ĆOŠAK, AKO SE TRAMP VRATI - GOTOVI SU! Osmani priznala: Pobeda republikanca može biti problem za tzv. Kosovo

Foto: Tanjug/AP, Profimedia Aaabaca Abaca Press, Tanjug/AP Photo/Yuki Iwamura, Shutterstock,

Povratak Donalda Trampa na mesto predsednika Amerike mogao bi da napravi nove probleme u "raju" samoproglašenog Kosova čije su vlasti i inače, nakon eskalacije situacije na severu srpske pokrajine, u zategnutim odnosima sa zapadnim saveznicima, piše RT Balkan.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani otvoreno je u intervjuu za nemački list "Tagesšpigl" priznala da je moguće da eventualnim Trampovim reizborom "nastanu neki izazovi" za američko čedo koje sebe smatra državom.

Na pitanje da li je prištinski režim zabrinut zbog mogućnosti da Tramp osvoji drugi mandat predsednika SAD, Osmani je prvo naglasila da je "Kosovo srećno što ima podršku" obe  stranke, i demokrata i republikanaca.

- Pod predsednikom Bilom Klintonom, demokratom, postali smo slobodni, pod Džordžom Bušom, republikancem, postali smo nezavisni - rekla je ona.

Republika

Foto: youtube.com/Kohavision - KTV

Loše joj se piše ako se Tramp vrati

Vjosa Osmani je, međutim, svesna da, u slučaju da Tramp ponovo dođe u Ovalni kabinet, stvari više neće ići tako "glatko".

- Ne želim da isključim mogućnost da se pojave neki izazovi. Ali moja je dužnost kao predsednika da ubedim američku vladu da Kosovo i Zapadni Balkan igraju važnu ulogu za bezbednost u Evropi - dodala je predsednica paradržave koja je poslednjih godina glavni eskalator kriza u ovom delu Evrope.

Vjosa nije jedina koja brine zbog Trampovog reizbora, pa je tako i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti u prošlonedeljnom intervjuu za platformu "Semafor" rekao da bi eventualni izbor Trampa mogao da izazove "stres i uznemirenost" evropskih lidera, uglavnom zbog "njegove tendencije prema ekstremnim stavovima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading