Ministar Dačić i Ćui Điančun o modalitetima buduće saradnje u Hong Kongu

Autor:

Vesti

14.09.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski ministar je istakao važnost međusobne podrške u međunarodnim organima i organizacijama

Ministar Dačić i Ćui Điančun o modalitetima buduće saradnje u Hong Kongu

Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se Ćui Điančunom, komesarom Ministarstva spoljnih poslova NR Kine u Specijalnom administrativnom regionu Hong Kong.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da po prvi put poseti Hong Kong i razgovara sa komesarom Điančunom o modalitetima buduće saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Dačić je ponovio značaj ličnih odnosa dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, i istakao važnost potpisanih dokumenata o strateškoj saradnji, na čijim temeljima se stvaraju mogućnosti operacionalizacije i daljeg podizanja nivoa naših prijateljskih odnosa.

Takođe, srpski ministar je istakao važnost međusobne podrške u međunarodnim organima i organizacijama i informisao saradnika o teškom položaju Srba na Kosovu i Metohiji.

Ministar Dačić je još jednom zahvalio NR Kini na nedvosmislenoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, posebno po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading