Ministar Dačić se sastao sa prvim čovekom Hong Konga (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

13.09.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačić istakao važnost uspostavljanja policijske i drugih vidova saradnje sa Hong Kongom

Ministar Dačić se sastao sa prvim čovekom Hong Konga (FOTO/VIDEO)

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa Li Kačiuom, prvim čovekom Hong Konga, izvršnim direktorom ovog Specijalnog administrativnog regiona NR Kine.

Ministar Dačić je zahvalio domaćinu na srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo povodom ove prve, istorijske posete Hong Kongu i prvog susreta na visokom nivou sa liderom ovog Specijalnog administrativnog regiona NR Kine, koji usled svoje velike ekonomske snage predstavlja jedan od najvećih svetskih finansijskih i trgovinskih centara.

Dačić je istakao važnost uspostavljanja policijske i drugih vidova saradnje sa Hong Kongom, na linijama dogovora i potpisanih dokumenata o strateškoj saradnji predsednika Srbije i NR Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, i podvukao važnost daljeg podizanja nivoa strateškog partnerstva i jačanja našeg čeličnog prijateljstva.

Tokom konstruktivnog razgovora, srpski ministar je rekao da su velike perspektive za buduću saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, ističući oblast bezbednosti kao prioritetnu, a posebno oblasti kao što su borba protiv transnacionalnog kriminala, borba protiv visokotehnološkog kriminala i borba protiv finansiranja terorizma.

Deleći mišljenje o izvanrednim odnosima dve zemlje, ministar Dačić je izvršnom direktoru Kačiuu preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozvao ga u posetu Srbiji, što je kineski sagovornik prihvatio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading