NAŠA SUZA RODITELJA NEMA! Vučić: Njih ne interesuje sudbina naše dece, lažu kad kažu da ih zanima!

Autor:

Vesti

13.09.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik podsetio na događaje u Banjskoj

NAŠA SUZA RODITELJA NEMA! Vučić: Njih ne interesuje sudbina naše dece, lažu kad kažu da ih zanima!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog obraćanja javnosti po pitanju aktuelne situacije na KiM podsetio je na dešavanja u Banjskoj, te na stravičan napad na srpsku decu na Božić.

Kazao je da kada je nastradao albanski policajac koji nije imao pravo da bude u Banjskoj i istakao da su tada zapadni predstavnici i državnici uputili preko 7.660 zvaničnih izjava, a za upucavanje dvoje srpske dece svega 6.

- To pokazuje da naša suza roditelja nema. Ne interesuje njih sudbina naše dece i lažu kad kažu da ih interesuje - rekao je Vučić.

Istakao je da je Kosovo najskuplja reč za svakog Srbina, istovremeno najlakše potezana, neretko sa neopisivom lakoćom neodgovornosti.

- Njena upotreba i zloupotreba su nas dovodile do besmisla. Kakve god mere bih predložio i šta god uradili, nikada niko neće biti zadovoljan. Niko osim malog kruga racionalnih ljudi koji hoće da budu fer prema sebi i prema svima drugima, razumevajući kakva je situacija na Kosovu i Metohiji, danas, juče, pre, deset ili 15 godina. Šta god da smo predložili, na kraju bi svi bili protiv. Ne neki, svi - naveo je Vučić.

Naglasio je da oni koji danas pozivaju na oružje, prvi dan ih država pozove da nameštaju krevet u kasarni, rekli bi da im je mnogo.

- I da im je teško i da se nisu za to borili, a kamoli da ratuju sa nekim. Oni koji danas pozivaju na priznanje nezavisnosti Kosova i suočavanje sa sopstvenom prošlošću i legalizacijom kosovske nezavisnosti, da to učinimo, rekli bi nam - vi ste izdajnici. Što čujete na svakom mestu, na svakom koraku, jer to je, valjda, najjeftinija srpska reč, biti izdajnik. Ovo sam sve rekao zato što nikada nismo bili fer i pošteni prema sebi kada smo govorili o Kosovu i Metohiji. Svakoga bismo napadali i svakome bismo rekli kako mi, baš mi imamo rešenje za kosovsko-metohijski problem. Rešenje za kosovsko-metohijski problem koji bi bio zadovoljavajući za Srbe, ne postoji - rekao je predsednik Srbije.

Ističe da nema tog rešenja jer, kako kaže, ne postoji taj čudotvorac koji Srbima može da donese dobro rešenje za Kosovo i Metohiju.

- Mere koje smo danas doneli nisu lake i nailaziće na otpore - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Ancica

13.09.2024 18:34

Srbi na Kosovu i Metohiji vide da im jedino Vučić na konkretan način pomaže da opstanu na svojim vekovnim ognjištima.

Coka

13.09.2024 18:35

Nikoga neinteresuje sta Srbija radi ,jedino Vucic se trudi i bori za dobrobit zemlje i naroda

Marko

13.09.2024 18:35

Aljbin Kurti vodi opasnu politiku koja se može tumačiti kao otvoreni poziv na istrebljenje Srba sa Kosova i Metohije.

Anna

13.09.2024 18:35

Mi smo mnogo suza prolili zbog ovoga, i zaista bi trebalo ovo prestati!