KOSOVO I METOHIJA BOLNA TAČKA! Vučić: Srbija se nalazi u nelakoj pravno-političkoj situaciji po pitanju južne pokrajine

Autor:

Vesti

13.09.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao je da je Kosovo najskuplja reč za svakog Srbina

KOSOVO I METOHIJA BOLNA TAČKA! Vučić: Srbija se nalazi u nelakoj pravno-političkoj situaciji po pitanju južne pokrajine

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u obraćanju javnosti, zbog brutalnog napada na srpsko stanovništvo na KiM, da se Srbija nalazi u nelakoj pravno-političkoj situaciji po pitanju KiM.
 

"Ekonomski napredujemo veoma brzo, vrlo dobro, možda i odlično, kako kažu ekonomski parametri i pokazatelji. Ali ono što ostaje naša najbolnija i najteža tačka, nema nikakve sumnje, jeste Kosovo i Metohija", rekao je Vučić.

 

Istakao je da je Kosovo najskuplja reč za svakog Srbina, istovremeno najlakše potezana, neretko sa neopisivom lakoćom neodgovornosti. 

 

"Njena upotreba i zloupotreba su nas dovodile do besmisla. Kakve god mere bih predložio i šta god uradili, nikada niko neće biti zadovoljan. Niko osim malog kruga racionalnih ljudi koji hoće da budu fer prema sebi i prema svima drugima, razumevajući kakva je situacija na Kosovu i Metohiji,  danas, juče, pre, deset ili 15 godina. Šta god da smo predložili, na kraju bi svi bili protiv. Ne neki, svi", naveo je Vučić.
 

Naglasio je da oni koji danas pozivaju na oružje, prvi dan ih država  pozove da nameštaju krevet u kasarni, rekli bi da im je mnogo.

 

"I da im je teško i da se nisu za to borili, a kamoli da ratuju sa nekim. Oni koji danas pozivaju na priznanje nezavisnosti Kosova i suočavanje sa sopstvenom prošlošću i legalizacijom kosovske nezavisnosti, da to učinimo, rekli bi nam - vi ste izdajnici. Što čujete na svakom mestu, na svakom koraku, jer to je, valjda, najjeftinija srpska reč, biti izdajnik. Ovo sam sve rekao zato što nikada nismo bili fer i pošteni prema sebi kada smo govorili o Kosovu i Metohiji. Svakoga bismo napadali i svakome bismo rekli kako mi, baš mi imamo rešenje za kosovsko-metohijski problem. Rešenje za kosovsko-metohijski problem koji bi bio zadovoljavajući za Srbe, ne postoji", rekao je predsednik Srbije.
 

Ističe da nema tog rešenja jer, kako kaže, ne postoji taj čudotvorac koji Srbima može da donese dobro rešenje za Kosovo i Metohiju.
 

"Mere koje smo danas doneli nisu lake i nailaziće na otpore", rekao je Vučić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading