NAJVAŽNIJE OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA! U 18 časova saopštava poteze Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom!

Autor:

Vesti

13.09.2024

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je istakao i da je za očekivati da se sa dalekosežnim i važnim predlozima izađe pred Skupštinu Srbije tokom oktobra.

NAJVAŽNIJE OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA! U 18 časova saopštava poteze Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom!

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas u 18.00 časova.

Vučić će se obratiti u Palati Srbija, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je u utorak rekao da će se obratiti javnosti u roku od 72 sata povodom onoga što Srbija zahteva zbog brutalnog napada na srpsko stanovništvo, pre svega na severu KiM.

- I šta je to što tzv. međunarodna zajednica nije ispunila i šta Srbija traži i šta će Srbija da učini - rekao je Vučić posle odvojenih sastanaka sa predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i ambasadorom SAD Kristoferom Hilom.

On je istakao i da je za očekivati da se sa dalekosežnim i važnim predlozima izađe pred Skupštinu Srbije tokom oktobra.

- Imaćemo mnogo bitnih sastanaka, jer moramo da se borimo za poziciju Srbije u svetu, da tražimo saveznike. Na tom planu i po tom pitanju radićemo sve što je moguće - rekao je Vučić.

Predsednik je ocenio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda sa KiM  i dodao da misli da to nije jasno samo Beogradu, već i svima drugima.

- Kada ukinete 5.800 radnih mesta i kada ljudi više ne mogu da obavljaju ništa od onoga što svakome u savremenom svetu može, samo zahvaljujući ilegalnim, kriminalnim i protivzakonitim odlukama Kurtija, morate da preduzimate radnje koje će da vode vraćanju određenih prava, što bi se nazvalo status kvo ante - naveo je Vučić.

Dodao je da su iz Evrope i od zemalja Kvinte došle samo reči osude, a da se na delu ne vidi ništa.

Predsednik je naglasio da je Beograd uvek otvoren za dijalog sa Prištinom i da je spreman da ode u Brisel kako bi nastavio dijalog sa Kurtijem, ali da Srbija  neće dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva.

Lajčak je posle sastanka u Beogradu rekao da mu je Vučić preneo veliku zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalaze Srbi na KiM. 

On je rekao da je taj sastanak bio priprema za naredni sastanak glavnih pregovarača i da treba da se razgovara i pronađu rešenja u okviru dijaloga.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading