VUČIĆ STAJE NA PUT KURTIJEVOM NASILJU NAD SRBIMA! Brnabić progovorila o diplomatskoj borbi, u naredna 72 sata ćemo znati šta nam je činiti

Autor:

Vesti

11.09.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vučić se bori, znaćemo uskoro šta nam je činiti"

VUČIĆ STAJE NA PUT KURTIJEVOM NASILJU NAD SRBIMA! Brnabić progovorila o diplomatskoj borbi, u naredna 72 sata ćemo znati šta nam je činiti

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ, AP

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Aleksandra Vučić odgovoran i ozbiljan čovek i da će dati sve od sebe da sačuva mir, ali da neće dati naš narod na KiM.

- Teška je situacija, svakako mučna, teško je to gledati, a kamoli trpeti da ste pripadnik srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Diplomatija radi svoj posao, Aleksandar Vučić se bori, znaćemo uskoro šta nam je činiti - rekla je Brnabićeva gostujući na Pinku povodom jučerašnje najave Vučića da će država izaći sa konkretnim zahtevima i merama u naredna 72 sata zbog novih hapšenja Srba na KiM.

Rekla je da Priština svakodnevno demonstrira silu na KiM prema srpskom narodu.

Na pitanje može li se zaustaviti taj teror Aljbina Kurtina, Brnabićeva je istakla da je sada svima jasno ono što smo ponavljali i pričali toliko puta, da je jedini cilj Kurtija da protera sve Srbe sa teritorija naše južne pokrajine, kako bi imao etnički čisto takozvano Kosovo, koje je sastavni deo Republike Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija.

Republika

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Ana Brnabić

- Čitav svet to vidi (šta se dešava na KiM), kao i svi u Srbiji. Vidim da neki imaju, kao i neki NATO lobisti, opet samo reči hvale za Aljbina Kurtija, ali ja znam šta se sve dešava i događa u pozadini, kako se odvija ta teška i naporna diplomatska borba koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, naravno predsednik vlade Miloš Vučević i svi relevantni ljudi u vladi Republike Srbije - rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je to teška borba, ali da mi moramo da pokušamo da damo sve od sebe da sačuvamo mir.

- Ali ne možemo dati na naš narod i to je ono što je i Aleksandar Vučić juče jasno rekao. Ja, takođe, sa nestrpljenjem očekujem i javno obraćanje predsednika Vučića i jasne smernice i za nas i za međunarodnu zajednicu kako ćemo se dalje postavljati po ovom pitanju - rekla je Brnabić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (21)

Loading
Ana

11.09.2024 09:58

Vučić je uvek uz svoj narod.

Diem

11.09.2024 10:00

Vučić je jedini lider koji se hrabro suočava sa Kurtijevim nasiljem i nepravdom prema Srbima na Kosovu i Metohiji. Dok drugi ćute, on jasno pokazuje da neće dozvoliti da naš narod bude proteran iz svoje kuće. Ova diplomatska borba nije laka, ali Vučić ne odustaje!

Stef

11.09.2024 10:00

Kurtijevo nasilje nad Srbima na KiM postaje sve očiglednije, a Vučić se trudi da sačuva mir i dostojanstvo našeg naroda. On je jedini koji jasno postavlja granice i ne dozvoljava da naš narod bude izložen teroru. Srbija mora biti jedinstvena u ovoj borbi!

Goran

11.09.2024 10:00

Dok svet sve više shvata pravu prirodu Kurtijeve politike, Vučić neprestano radi na očuvanju mira i zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji. Njegov trud i predanost su jasni svakome ko prati situaciju. Naša borba se nastavlja, a Vučić je lider kakvog Srbija zaslužuje.