U TOKU ZAVRŠNI ČIN STOGODIŠNJEG PLANA ZA SEVER KOSMETA! Kurti jasno poručio Srbima: Dalji život ovde vam neće biti moguć - TREBA DA ODETE

Autor:

Vesti

12.09.2024

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti sprovodi genocid nad Srbima dok svetski moćnici i međunarodne organizacije ćute

U TOKU ZAVRŠNI ČIN STOGODIŠNJEG PLANA ZA SEVER KOSMETA! Kurti jasno poručio Srbima: Dalji život ovde vam neće biti moguć - TREBA DA ODETE

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je danas da je trenutna situacija na Kosovu i Metohiji izuzetno teška s obzirom na to da je, kako je naveo, u toku završni čin stogodišnjeg plana, a to je suštinsko ovladavanje severa KiM na način gde se jasno pokazuje Srbima koji su uspeli da opstanu da žive na tom prostoru, da im dalji život neće biti moguć i da treba da odu.

- To je evidentna poruka zadnjih dana i to je nešto što je neprihvatljivo, što se ne može tolerisati i nešto što ne može ostaviti nikoga nemim, bez odgovora, glasa ili jasne poruke - rekao je on za Tanjug.

Na pitanje koji bi bio smisao stavljati most na Ibru na pregovarački sto ako vidimo da rezultata tih pregovora nema već dugo s obzirom da želju za pregovorima ima jedino Beograd, Barac je istakao da je ideja pregovora vrlo značajna i da je važno da Srbija bude konstruktivna strana koja ide na pregovore s obzirom na to da je Srbija dugo bila okarakterisana kao remetilački faktor na prostoru Balkana.

- Važno je da tu sliku Srbije promenimo i mislim da je uspešno menjamo. S druge strane Aljbin Kurti već dugo vremena testira granice izdržljivosti Stejt departmenta i SAD neposlušnošću i odbijanjem bilo kakvog fingiranja razgovora, što mislim da nama ide na stranu jer shvataju da ne postoji ni fingiranje razgovora sa Kurtijem - naveo je on.

Komentarišući posetu izraelskog predsednika Isaka Hercoga Srbiji, Barac je rekao da je Izrael važna država u svetu sa kojom Srbija ima prijateljske odnose, i dodao da tuga, bol i stradanje tokom Drugog svetskog rata su čvrste veze i vazna tačka povezivanja.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Pori

Isak Hercog sa predsednikom Vučićem u Beogradu

Kako je naveo, ono što je sada važno je ekonomsko povezivanje i trgovinska razmena koja može da bude izuzetno velika ukoliko dođe do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije i Izraela, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Hercogom.

- Ovo je politička poruka i izraelskim a i drugim svetskim privrednicima, da Srbija gradi mostove prijateljstva koji su temelj privredne saradnje, koja je izuzetno važna danas kada se svet uzburkao a Srbija radi na tome da ima mostove prijateljstva koja prati privredna saradnja i trgovinska razmena, koja je sve veća, i koja može biti nešto što rešava političke probleme - ocenio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading