KURTI PODIŽE VOJSKU?! U Prištini usvojen plan za "SVEOBUHVATNU ODBRANU KOSOVA"

Autor:

Vesti

12.09.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema li Lažna država napad na Srbiju?

KURTI PODIŽE VOJSKU?! U Prištini usvojen plan za "SVEOBUHVATNU ODBRANU KOSOVA"

Foto: Tanjug/AP

U trenutku kada se u Beogradu spominje moguće proglašenje okupacije dela teritorije, odnosno Kosova i Metohije, iz Prištine stiže vest o usvajanju posebnog plana.

Tzv. Vlada u Prištini usvojila je "Nacionalni program za sveobuhvatnu odbranu 'Kosova'".

Kako se navodi u saopštenju kabineta Aljbina Kurtija, nacrt je usmeren ka izgradnji otpornosti i spremnosti društva da se "odupre, reaguje i oporavi u slučajevima prirodnih katastrofa i oružanih napada.

"Sistem u osnovi ima podršku koju građani na dobrovoljnoj bazi daju Kosovskim bezbednosnim snagama u kombinaciji sa drugim strukturama".

Sutra u 18 časova obratiće se predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Republika

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Obraćanje koje može označiti velike promene

Na stolu je opcija proglašenja okupacije na delu teritorije Republike Srbije, što sobom povlači brojne posledice, uključujući i pripreme za povratak okupiranih područja, zbog terora koji naš narod na Kosovu i Metohiji već godinama a koji je eskalirao poslednjih nekoliko dana.

Poslednji u nizu nemilih događaja, a posle 14-dnevne blokade srpskih institucija, bilo je prebijanje, maltretiranje i hapšenje četvorice srpskih mladića koji su slavili rođendan.

Istovremeno, sve to nosi i značajne probleme, ne samo zbog potrebe razvoja i napretka Srbije, već i zbog činjenice da bi se time priznao legalitet i legitimitet tzv. vojske Kosova i njihovih organa kao legalno suprotstavljenje strane.

Nakon sednice oglasio se i Kurti koji se pohvalio ovom odlukom i naveo da je ona od posebnog značaja.

Kako je rekao, program je dizajniran na osnovu sličnih sistema primenjenih u raznim zemljama NATO-a.

Ovaj program omogućava kako centralnim, tako i lokalnim institucijama i građanima, ali i NVO da "odigraju ulogu u odbrambenom sistemu Kosova", navodi se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading