VUČEVIĆ PROGOVORIO O STANJU NA KOSMETU: Veoma teška situacija, predsednik Vučić će sutra sve reći

Autor:

Vesti

12.09.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moramo da budemo mudri, racionalni, strpljivi i da dobro razumemo šta se dešava"

VUČEVIĆ PROGOVORIO O STANJU NA KOSMETU: Veoma teška situacija, predsednik Vučić će sutra sve reći

Foto: TANJUG/BSF/TADEJ KREFT, Profimedia, ATAImages

Premijer Srbije Miloš Vučević potvrdio je da će se sutra u 18 časova predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiti građanima sa najnovijim odlukama države Srbije, ali da je situacija teška i da je mnogo izazova oko tzv. Kosova.

Odluke koje će biti saopštene sutra su, kako ističe Vučević, predsednik i Vlada definisali u odnosu na položaj Srba na Kosovu i dalje aktivnosti Republike Srbije.

- Vrlo je teška situacija i moramo da budemo mudri, racionalni, strpljivi i da dobro razumemo šta se dešava. Ne samo da kažemo emotivno nešto što svi osećamo, a najlakše je to reći, nego da budemo odgovorni prema potezima koje će država da učini u narednom periodu - rekao je on.

Istakao je da će javnost sutra čuti preciznije i detaljnije šta će država uraditi po tom pitanju u narednom periodu.

- Mnogo izazova oko Kosova i Metohije nas čeka, videli ste, juče je objavljena optužnica, ali pričaćemo o tome sutra - rekao je Vučević.

Naslov

U trenutku kada se u Beogradu spominje moguće proglašenje okupacije dela teritorije, odnosno Kosova i Metohije, iz Prištine stiže vest o usvajanju posebnog plana.

Tzv. Vlada u Prištini usvojila je "Nacionalni program za sveobuhvatnu odbranu 'Kosova'".

Kako se navodi u saopštenju kabineta Aljbina Kurtija, nacrt je usmeren ka izgradnji otpornosti i spremnosti društva da se "odupre, reaguje i oporavi u slučajevima prirodnih katastrofa i oružanih napada.

- Sistem u osnovi ima podršku koju građani na dobrovoljnoj bazi daju Kosovskim bezbednosnim snagama u kombinaciji sa drugim strukturama - navodi se u saopštenju.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter/Petar Petković

Pripadnici ROSU naoružani do zuba

Nakon sednice oglasio se i Kurti koji se pohvalio ovom odlukom i naveo da je ona od posebnog značaja.

Kako je rekao, program je dizajniran na osnovu sličnih sistema primenjenih u raznim zemljama NATO-a.

Ovaj program omogućava kako centralnim, tako i lokalnim institucijama i građanima, ali i NVO da "odigraju ulogu u odbrambenom sistemu Kosova", navodi se.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading