HERCOG SE SASTAO SA ANOM BRNABIĆ! Upisao se u knjigu gostiju! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.09.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica parlamenta i predsednik Izraela su razgovarali u Narodnoj skupštini.

HERCOG SE SASTAO SA ANOM BRNABIĆ! Upisao se u knjigu gostiju! (FOTO)

Foto: Tanjug/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednik Izraela Isak Hercog, koji danas boravi u poseti Srbiji, razgovarao je u zgradi Narodne skupštine sa predsednicom parlamenta Anom Brnabić.

Nakon sastanka sa Brnabić, Hercog je obišao, u pratnji predsednice, zdanje Doma Narodne skupštine i upisao se u knjigu gostiju.

Hercog se tokom boravka u Beogradu sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerom Milošem Vučevićem, a održan je i plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Palati Srbija razgovarao sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom o tome da se što pre potpiše Sporazum o slobodnoj trgovini i istakao da je srpski narod uvek bio uz jevrejski, tokom najtežih godina, ali i ovih sada.

- Mi smo danas razgovarali o svim važnim pitanjima o međusobnoj saradnji naše dve zemlje i ono što smo dogovorili, a videćete kasnije i posle našeg velikog i važnog sastanka vezanog za inovacije, tehnologiju, veštačku inteligenciju, IKT sektor, potpisivanje više sporazuma. Za nas je od izuzetnog značaja da u najkraćem mogućem roku uradimo sporazum o slobodnoj trgovini sa državom Izrael - rekao je Vučić u obraćanju.

Vučić kaže da je uveren da će to biti na obostranu korist, kao i da taj posao možemo da obavimo mnogo brže nego što bi to uobičajene procedure nalagale.

 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Deka

11.09.2024 17:51

Nadamo se obostranoj saradnji koja ce pospesiti i ucvrstiti dobre bilateralne odnose

Ana

11.09.2024 17:54

Izuzetno je važno što se HERCOG sastao s Anom Brnabić. Ovaj susret može otvoriti vrata novim prilikama i suradnjama

Ana

11.09.2024 17:55

Sastanak HERCOGA i Ane Brnabić predstavlja značajan korak u jačanju odnosa i razmjeni ideja. Radujem se budućim rezultatima!

Ana

11.09.2024 17:56

Upis u knjigu gostiju svjedoči o važnosti ovog sastanka. Nadam se da će donijeti pozitivne promjene i uspješne projekte.