AMERIČKA KONGRESMENKA TRAŽI DA SE KURTI HITNO KAZNI ZBOG TERORISANJA SRBA NA KOSOVU! O samozvanom premijeru Kosova kaže: "On se ne menja"!

Autor:

Vesti

10.09.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kongresmenka je povodom napada takozvane "kosovske policije" na četvoricu srpskih mladića u Kosovskoj Mitrovici objavila da Stejt department mora da reaguje.

AMERIČKA KONGRESMENKA TRAŽI DA SE KURTI HITNO KAZNI ZBOG TERORISANJA SRBA NA KOSOVU! O samozvanom premijeru Kosova kaže: "On se ne menja"!

Foto: Michael Brochstein / Polaris / Profimedia

Američka kongresmenka Klaudija Teni zatražila je od državnog sekretara Entonija Blinkena konkretnu kaznu za takozvanog "kosovskog premijera" Aljbina Kurtija zbog terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Kongresmenka je povodom napada takozvane "kosovske policije" na četvoricu srpskih mladića u Kosovskoj Mitrovici objavila da Stejt department mora da reaguje.

- Još jednom, akcije Aljbina Kurtija ugrožavaju mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. Uprkos oštrim kritikama Stejt departmenta, Kurtijevi postupci se nisu promenili. Poslala sam pismo sekretaru Blinkenu sa zahtevom da saznamo koje će mere SAD preduzeti da osiguraju da prava etničkih Srba na Kosovu budu zaštićena i da Kurti bude kažnje - napisala je Tenijeva na društvenim mrežama.

Podsećamo, poslednji teror nad Srbima na Kosovu, a ko zna koji je po redu, desio se danas kad su uhapšeni Aleksandar Arsenijević i Ivan Orlović u Kosovskoj Mitrovici.

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, kao i i potpredsednik ove stranke, Ivan Orlović, koji su privedeni danas u severnoj Mitrovici, pušteni su iz pritvora.

Nakon višečasovnog terora Kurtijevih bandita Arsenijević i Orlović pušteni su na slobodu.

Ivan Orlović  uhapšen je jer je zviždao tokom boravka lažnog premijera Aljbina Kurtija u severnom delu Mitrovice koji je ručao u novootvorenom restoranu na glavnom šetalištu u severnom delu grada.

Inače, uprkos lošem vremenu tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti u društvu ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje i ministra lokalne samouprave, Eljberta Krasnićija došao je u severni deo Mitrovice gde je provocirao Srbe.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading