KURTI MASNO PLATIO SVOJE POJAVLJIVANJE NA NACIONALNOJ KONVENCIJI DEMOKRATA! Zbog Vučića je došao u Čikago, evo kakvu igru igra Priština

Autor:

Vesti

22.08.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno, Vučićeva politika ozbiljno uplašila Prištinu

KURTI MASNO PLATIO SVOJE POJAVLJIVANJE NA NACIONALNOJ KONVENCIJI DEMOKRATA! Zbog Vučića je došao u Čikago, evo kakvu igru igra Priština

Foto: Tanjug/Mike Segar/Pool via AP, Profimedia, Pixabay.com

Nikola Lunić iz Saveta za strateške politike smatra da lažni kosovski premijer Aljbin Kurti ulaže u izbor demokratskog kandidata u SAD Kamale Haris, znajući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić već kreirao veoma dobre odnose sa republikanskim kandidatom.
 
- Mi znamo da su SAD ključni faktor suvereniteta Kosova. I Aljbin Kurti i vlasti pre njega su ulagale, investirale u takve odnose sa SAD. Isto tako i sada Kurti ulaže u izbor demokratskog kandidata, znajući da je Vučić već kreirao veoma dobre odnose sa republikanskim kandidatom. - kaže Lunić za Kosovo onlajn.

Ovime je sada i jasno zašto se Kurti pojavio na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Čikagu - masno je platio svoje pojavljivanje.

Lunić podseća da je Kurti u intervjuu Njujork tajmsu, u samo predvečerje Nato samita, jasno istakao da oni imaju jednonacionalno društvo na tzv. Kosovu.

"To jednonacionalno društvo na Kosovu treba ozbiljno da zabrine američku administraciju, bez obzira koja bila. Zašto? Zato jer je Amerika posvećena transparentnom i multinacionalnom društvu na Kosovu, pa tako isto i Oružanim snagama Kosova. To Kurti kompromituje", ističe Lunić.

Dodaje da bi Americi i njenim interesima bilo bolje sa nekom drugom administracijom u Prištini, nego sa Kurtijem.

Grenel iskritikovao Mekgoverna zbog Kurtija

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ričard Grenel

Ričard Grenel, specijalni izaslanik u administraciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, kritikovao je člana Predstavničkog doma Kongresa SAD Džima Mekgoverna zbog sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

- Kongresmen Džim Mekgovern pruža pomoć i utehu izolovanom premijeru koji je bio kritikovan od celog sveta (NATO, EU, Nemaca, Francuza, Bajdenove i Trampove administracije) - napisao je Grenel na X mreži.

On je ovako reagovao na Kurtijevu objavu u ponedeljak, u kojoj je naveo da je imao "srdačan i pozitivan sastanak sa Mekgovernom prvog dana Nacionalne konvencije Demokrataske stranke u SAD sa kojim je razgovarao, kako je rekao, "o snažnom demokratskom i ekonomskom napretku Kosova" tokom mandata svoje vlade, u protekle tri i po godine.

- Dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu i da se uskoro ponovo sretnemo - napisao je Kurti na X mreži.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading