TREĆI DAN POSETE KINI: Dačić sa zamenikom gradonačelnika i direktorom Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

10.09.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Dačić pozvao je zamenika gradonačelnika i direktora Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa Ruiema da poseti Srbiju u narednom periodu.

TREĆI DAN POSETE KINI: Dačić sa zamenikom gradonačelnika i direktorom Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa (FOTO, VIDEO)

Foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić započeo je treći dan zvanične posete Narodnoj Republici Kini sastankom sa Džangom Ruiemom, zamenikom gradonačelnika i direktorom Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo što je po prvi put u poseti ovom gradu, koji će sutra biti domaćin završne vežbe naših specijalnih jedinica, podsetivši da Srbija i NR Kina već dugi niz godina neguju čelično prijateljstvo i bratske odnose, čiji su važan i neodvojivi deo i policijski odnosi.

U tom smislu, Dačić je istakao da je potrebno nastaviti aktivnosti na produbljivanju saradnje naših ministarstava i policije u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Ministar Dačić pozvao je zamenika gradonačelnika i direktora Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa Ruiema da poseti Srbiju u narednom periodu, koji je izrazio podršku svim naporima za dalji razvoj naših bilateralnih odnosa u oblasti unutrašnjih poslova i bezbednosti.

Vežba specijalnih jedinica u Guangdžou: Istorijski trenutak za saradnju Srbije i Kine

Današnji sastanak potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića sa zamenikom gradonačelnika i direktorom Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa, Džangom Ruiem, označava početak trećeg dana zvanične posete Kini, ali i uvod u istorijski trenutak saradnje između Srbije i Kine. Sutra će se u ovom gradu održati završna vežba naših specijalnih jedinica, što predstavlja važan korak ka jačanju saradnje u oblasti bezbednosti između ove dve zemlje.

Čvrsto prijateljstvo Srbije i NR Kine


Srbija i Narodna Republika Kina već dugi niz godina neguju čvrsto prijateljstvo i bratske odnose, a policijski odnosi predstavljaju važan deo ove saradnje. Ministar Dačić ističe da je ova poseta Guangdžou prilika da se još jednom potvrdi posvećenost ove dve zemlje jačanju saradnje, posebno u oblasti unutrašnjih poslova i bezbednosti.

 

 


Podrška u borbi protiv transnacionalnog kriminala

Jedan od ključnih elemenata saradnje između Srbije i Kine jeste borba protiv transnacionalnog kriminala. Ministar Dačić ističe potrebu za nastavkom aktivnosti na produbljivanju saradnje u ovoj oblasti, naglašavajući važnost zajedničkih napora u suzbijanju ovog vida kriminala.

Poziv za dalju posetu Srbiji

Ministar Dačić poziva zamenika gradonačelnika i direktora Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa Ruiema da poseti Srbiju u narednom periodu, čime bi se dodatno ojačali odnosi između ove dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova i bezbednosti. Ruiem je izrazio podršku ovom pozivu, naglašavajući spremnost za dalji razvoj bilateralnih odnosa.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading