KORDON ITALIJANSKIH KARABINJERA SE POVUKAO SA MOSTA NA IBRU! Oklopna vozila još u Kosovskoj Mitrovici!

Autor:

Vesti

01.09.2024

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenizije nakon upoada tzv.kosovske policije u srpske institucije!

KORDON ITALIJANSKIH KARABINJERA SE POVUKAO SA MOSTA NA IBRU! Oklopna vozila još u Kosovskoj Mitrovici!

Foto: Kosovo Online

Kordon italijanskih karabinjera iz sastava Kfora povukao se sa mosta na Ibru, gde su ranije danas raspoređeni, dok su na mostu ostala vozila Kfora.

Na mostu ostaju dva oklopna vozila i dva džipa karabinjera, kao i jedan džip iz češkog sastava Kfora.

Ranije su u Kforu za Tanjug rekli da su dodatni resursi koji pripadaju Multinacionalnoj specijalizovanoj jedinici Kfora privremeno stacionirani na glavnom mostu preko reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici.

U odgovoru na pitanje da li je Kfor pojačao svoje snage na mostu na Ibru nakon što je tzv. kosovska policija upala u srpske institucije na severu KiM i nakon najava Prištine da će most otvoriti za saobraćaj automobila, navedeno je da su dodatna raspoređivanja deo periodične obuke koju KFOR sprovodi kako bi "testirao svoje dugogodišnje procedure i zaštitio svoje najviše operativne standarde".

Kfor podseća da je stalno prisutan na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i da nastavlja da sprovodi redovne patrole u ​​njegovoj okolini.

Italijanski karabinjeri stalno su stacionirani na mostu na Ibru, a danas  su na mostu bili raspoređeni i pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija iz italijanskog sastava Kfora, koji su, kako je rečeno novinarima, izveli pokaznu vežbu. 

Na mostu u Kosovskoj Mitrovici i juče su pripadnici češkog kontingenta Kfora jedno vreme bili postavili kordon, ali su se kasnije povukli.
Na mostu su od juče i dva oklopna vozila Kfora.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Delegacija Srpske liste juče je na osvojenim sastancima sa ambasadorima zemalja Kvinte, zamenikom komandanta KFOR-a i  šeficom UNMIK-a Karolin Zijade ukazala na potrebnu hitne akcije međunarodnih predstavnika, povratak na pređašnje stanje i sprečavanje novih jednostranih poteza Prištine kojima se proteruju Srbi sa Kosova i Metohije.

Najnoviju jednostranu akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske. 

Priština je najavila i otvaranje mosta na Ibru za saobraćaj automobila, iako se tome protiv Srbi na KiM i Beograd, ističući da to ugrožava bezbednost Srba u Pokrajini.
Otvaranju mosta u ovom trenutku protive se i EU, SAD, KFOR i Kvinta, navodeći da to

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading