KURTI U KLINČU SA DOSKORAŠNJIM SAVEZNICIMA I FINANSIJERIMA! Američke kompanije neće više da sarađuju sa lažnom državom

Autor:

Vesti

15.08.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažni premijer sam iskopao svoj grob

KURTI U KLINČU SA DOSKORAŠNJIM SAVEZNICIMA I FINANSIJERIMA! Američke kompanije neće više da sarađuju sa lažnom državom

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Aljbin Kurti

Generalni sekretar Socijaldemokratske inicijative Biljalj Šerifi upozorio je da tzv. Kosovu preti konfrontacija sa saveznicima jer bi, u slučaju otvaranja glavnog mosta na Ibru bez prethodnog dogovora sa njima, bilo suočeno sa posledicama, prenosi Gazeta blic.

- Svaka nekoordinisana akcija koja ugrožava bezbednost stavila bi Kosovo na kurs konfrontacije. Ovo bi bila veoma dobra vest za Srbiju, a izuzetno loša za sadašnjost i budućnost Kosova - izjavio je Šerifi.

Komentarišući izjavu lažnog premijera Aljbina Kurtija da će nastaviti konsultacije sa saveznicima vezano za otvaranje glavnog mosta na Ibru, on je dodao da je normalno da "Vlada" razgovara sa saveznicima.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/DW Fokus

Pripadnici KFOR-a obezbeđuju most na Ibru

„Potpuno je normalno da Vlada nastavi konsultacije sa saveznicima o otvaranju mosta i to treba da učini. Bila bi greška i sa nepredvidivim posledicama po zemlju ako bi vlada delovala bez dogovora sa saveznicima, posebno bez dogovora sa Kforom", ocenio je Šerifi.

Američke kompanije izbegavaju saradnju sa firmama na tzv. Kosovu

Direktor Američke privredne komore na tzv. Kosovu Arian Zeka ukazao je da narušeni odnosi između Vlade tzv. Kosova i SAD utiču i na strane investicije, prenosi Teve 1.

Zeka kaže da postoje slučajevi da američke kompanije izbegavaju saradnju sa kompanijama sa Kosova

"Imamo slučajeve da američke kompanije izbegavaju saradnju sa kompanijama sa Kosova zbog pogoršanja bezbednosne situacije u poslednje dve-tri godine, što je, opet, izazvano tenzijama na severu. Pravna i fizička nesigurnost utiče na strana ulaganj, jer potencijalni investitori o tome veoma vode računa", ukazao je Zeka.

Prema njegovim rečima, postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, doprinelo bi rastu stranih ulaganja, za šta je, dodaje, ključna koordinacija vlade sa partnerima.

Situacija na Kosmetu iz minuta u minut se komplikuje, čemu ponajviše doprinosi sam Aljbin Kurti, koji konstantnim destabilišućim težnjama pokušava da skrene pažnju domaće i svetske javnosti sa svoje političke nemoći i činjenice da lažna država polako ali sigurno gubi poziciju u dijalogu Beograda i Prištine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti i Vjosa Osmani

Pokušaj nasilnog otvaranja mosta na Ibru koji razdvaja severnu od južne Mitrovice samo je još jedna u nizu njegovih akcija sa namerom stvaranja nereda i etiketiranja i ovako ugnjetavanog srpskog naroda na Kosmetu. Zapad, čini se, konačno počinje da prepoznaje o čemu je ovde zapravo reč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading