DIVNO IZGLEDA, A TEK ŠTO ŠLJIVA DOBRO MIRIŠE! Vučić: Ja se u rakiju ne razumem, ali Mile je ekspert, on će da proba! (FOTO)

Autor:

Vesti

06.09.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je destileriju „TIM“ i razgovarao sa meštanima Bajine Bašte.

DIVNO IZGLEDA, A TEK ŠTO ŠLJIVA DOBRO MIRIŠE! Vučić: Ja se u rakiju ne razumem, ali Mile je ekspert, on će da proba! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Divno izgleda ovde! A tek što dobro šljiva miriše! Kažu da bi ove godine trebalo da bude dobra rakija. Ja se u rakiju ne razumem, ali Mile je ekspert, on će da proba - napisao je lider Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu i dodao:

- Država mora da uradi više za ljude ovog kraja. Rekonstruisaćemo dalekovod, kako bi rešili problem struje. Do kraja oktobra završavamo projekat tunela ispod Kadinjače, kreću da se rade brza saobraćajnica Loznica – Mali Zvornik, tunel ispod Azbukovice i lokalni putevi - sve to će ljudima u ovom kraju da učini život lakšim.

Kako predsednik ističe, velike su investicije u pitanju, ali je nemerljiva korist za građane, Podrinje i celu Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je destileriju porodice Ilić TIM "Stara pesma" u selu u blizini Bajine Bašte. 

Zajedno sa predsednikom Vučićem, prisustvuje i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i ministri poljoprivrede i trgovine u Vladi Srbije Aleksandar Martinović i Tomislav Momirović. 

 

 

Voćarski region Bajine Bašte smešten je na brdima i obroncima planina Povlen i Tara, gde su, zahvaljujući umereno kontinentalnoj klimi sa velikim razlikama dnevne i noćne temperature, izuzetne prirodne pogodnosti za proizvodnju kvalitetnog voća.

Pre više vekova u selu Pepelj, smeštenom na obroncima planinske lepotice Tare, doslelili su se Ilići koji su brzo uvideli prirodne pogodnosti za gajenje voća. 

Generacije potomaka nastavile su tradiciju podizanja voćnjaka, pravljenja buradi i pečenja rakije. 

Brend Stara pesma, destilerije Tim iz Bajine Bašte je skup voćnih rakija vrhunskog kvaliteta. 

Rakije su od dunje, kajsije, jabuke, maline, šljive ili barikirane klekovače i travarice specifičnog i upečatljivog ukusa.

Kuća rakije Stara pesma (destilerija Tim) pruža mogućnost individualnih i kolektivnih poseta koje podrazumevaju obilazak destilerije i podruma, upoznavanje sa načinom proizvodnje i degustaciju rakija u autentičnom okruženju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Vanj

06.09.2024 13:12

Svaka čast ovom čoveku na svemu što radi za našu zemlju! Poštujemo trud koji ulaže.

Darko

06.09.2024 13:19

Vučić je pravi domaćin koji neguje domaće stvari.

Marko

06.09.2024 13:20

Vučić je neko ko baš ceni domaće, tradiciju i istoriju. Ova poseta mnogo znači ljudima u tom kraju.

Goran

06.09.2024 13:22

Vučić je pokazao da je veliki čovek, narod mu zato daje apsolutnu podršku.