DVA RAZGOVORA OD IZUZETNOG ZNAČAJA! Vučić nakon sastanka sa Bocan-Harčenkom razgovarao sa Dodikom (FOTO)

Autor:

Vesti

22.08.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovori sa iskrenim prijateljima naše zemlje

DVA RAZGOVORA OD IZUZETNOG ZNAČAJA! Vučić nakon sastanka sa Bocan-Harčenkom razgovarao sa Dodikom (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i istakao da je posebna tema razgovora bila situacija na KiM i mogućnost nasilnog otvranja mosta na Ibru.

- Posebna tema razgovora bila je situacija na KiM, a ja sam izrazio duboku zabrinutost zbog mogućih posledica nasilnog otvaranja mosta na Ibru, kao i drugih planiranih aktivnosti prištinskog režima, usmerenih protiv srpskog naroda na KiM - napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav. 

 

 

Vučić je još jednom zahvalio Rusiji na doslednoj diplomatskoj podršci Rezoluciji 1244, kao jedinoj međunarodnoj garanciji za opstanak Srba na KiM.

- Otvoren i iskren razgovor sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o svim temama od interesa za Srbiju i Rusku Federaciju, kao i o pozicijama Srbije u pogledu aktuelnih globalnih geopolitičkih kretanja - dodao je predsednik.

Predsednik Vučić je potom razgovarao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o svim važnim pitanjima, a dominantne su bile ekonomske teme. 

- Veoma dobar razgovor sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Na sastanku su dominirale ekonomske teme, ali smo izvršili zajedničku analizu globalnih i regionalnih pitanja - napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav. 

 

 

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik vlade i ministar unutršnjih poslova Ivica Dačić.

- Te je jedna tema bila i borba protiv ilegalinih migracija. Posebnu pažnju, predsednik Dodik i ja posvetili smo infrastrukturnom, putnom, železničkom i energetskom povezivanju Srbije i Srpske - dodao je predsednik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading