SNAŽNA PODRŠKA DODIKA VUČIĆU! On neće pokleknuti pod pritiscima!

Autor:

Vesti

09.08.2024

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i Srpska - jedna familija!

SNAŽNA PODRŠKA DODIKA VUČIĆU! On neće pokleknuti pod pritiscima!

Foto: instagram.com/printscreen

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik javno je dao podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom najnovijih unutrašnjih pritisaka na našu zemlju.

- Kao predsjednik Republike Srpske, ali i kao Srbin, otac i djed, želim da izrazim snažnu i nepokolebljivu podršku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u njihovim naporima da realizuju strateški važne projekte u saradnji s Evropskim partnerima. Ti projekti nisu samo ključni za budućnost Srbije, već su i simbol njenog potencijala da postane nezaobilazna evropska sila, baš kao što su to postale zemlje koje su pronašle i eksploatisale naftu.

Eksploatacija rudnih i mineralnih sirovina uz poštovanje najviših ekoloških standarda i uz podršku najmoćnijih ekonomija Evrope i svijeta, kao i konferencija EU i Srbije na tu temu, jasno pokazuju da Srbija ulazi u ligu globalnih igrača. To je prilika da Srbija zauzme mjesto koje joj pripada u regionalnom i globalnom kontekstu, zahvaljujući resursima koje posjeduje.

Nažalost, svjedoci smo organizovanih protesta koji se održavaju širom Srbije, predvođenih čudnim skupom onih koji bi priznali Kosovo, kao i onih koji bi bez razmišljanja poslali tuđu djecu u rat. Među njima su i oni koji bez griže savjesti prihvataju narativ da smo mi Srbi genocidan narod, kao i radikalni nacionalisti koji bi svojom destruktivnom politikom uništili Srbiju za samo sedam dana.

Ovaj heterogeni miks ima za cilj da Srbiju iz stabilnosti i razvoja gurne u period haosa, političkih sukoba i slabih vlada, sve kako bi je prisilili da odustane od veličanstvene borbe za Kosovo i Metohiju i sve Srbe u regionu. Zapitajmo se zašto je baš medijsko Sarajevo predvodnik u napadima na Srbiju i podršci protivnicima njenog razvoja? Odgovor je jednostavan - oni bolje od ljudi na ulici znaju koliko eksploatacija minerala snaži Srbiju. Ljubomorni su na činjenicu da su Srbi na zemlji koja te minerale ima i stoga kidišu i na zemlju i na imovinu Republike Srpske.

Aleksandar Vučić je jasno pokazao da neće pokleknuti pred ovakvim pritiscima, već da će nastaviti da vodi Srbiju putem napretka i razvoja. Njegovo obraćanje jasno je stavilo do znanja da će Srbija hrabro ići naprijed i da neće odustati od svojih interesa na Kosovu i Metohiji, kao ni od snaženja svoje ekonomije kroz eksploataciju litijuma.

Kao predsjednik Republike Srpske, uvijek ću stajati uz Srbiju i predsjednika Vučića, podržavajući ih u naporima da osiguraju budućnost srpskog naroda i prosperitet cinele regije. Pozivam sve građane Srbije da prepoznaju manipulaciju i udruže se u podršci stabilnosti i razvoju, jer samo tako možemo osigurati mir i sigurnost za našu djecu i buduće generacije - napisao je Dodik na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading