"NEĆE DOZVOLITI DA SE UGROZI SRBIJA" Dodik ukazao na vrednost politike Aleksandra Vučića

Autor:

Svet

08.08.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik ističe da jasna poruka da je eksploatacija litijuma moguća tek kada sve studije i analize pokažu bezbednost po okolinu

"NEĆE DOZVOLITI DA SE UGROZI SRBIJA" Dodik ukazao na vrednost politike Aleksandra Vučića

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju, njene građane, a pogotovo ne njihovo zdravlje, ali će, kao svaki vizionar, učiniti sve da se Srbija razvija i ide ukorak sa svetom, poručio je danas predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

- Sve što rukovodstvo Srbije radi usmereno je ka napretku i prosperitetu države i zaštiti interesa srpskog naroda i svih građana. Zdravlje nacije prioritet je predsednika, Aleksandra Vučića, što je dokazao tokom pandemije. Nijedna zlurada izjava ne može umanjiti tu činjenicu - napisao je Dodik na platformi X.

On je podsetio da su se, pred kraj 19. veka, kada je krenula izgradnja železnice u Srbiji, dešavali protesti, a najveći otpor nakon Drugog svetskog rata u Srbiji izražavan je protiv izgradnje puteva.

 

 

Tako i danas, kaže Dodik, pojedinci protestuju protiv eksploatacije litijuma.

- Odlučnost rukovodstva Srbije da se ovom poslu pristupi samo uz najviše garancije da će on biti realizovan po najstrožim ekološkim kriterijumima, svedoči o posvećenosti zaštiti interesa i države i građana - naveo je predsednik Republike Srpske.

Ističe da jasna poruka da je eksploatacija moguća tek kada sve studije i analize pokažu bezbednost po okolinu, govori o odgovornom pristupu.

- Srbija je Evropa i Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da je bilo ko drugačije tretira i u ekonomskom i u ekološkom pogledu - poručio je Dodik.

Podsetimo, na Instagram profilu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, objavljena je sledeća poruka:

Mi, Srbi, nikada nikome nismo hteli da služimo. Mi znamo da nema spasa ako služimo drugima, služimo samo svom narodu, našoj Srbiji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading