ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNO PISMO NOVE AMBASADORKE ŠVEDSKE: Srbija će dati pun doprinos regionalnoj stabilnosti! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.09.2024

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se u Palati Srbija održava svečani događaj u kojem predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prima akreditivna pisma petoro novoimenovanih ambasadora u Srbiji.

ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNO PISMO NOVE AMBASADORKE ŠVEDSKE: Srbija će dati pun doprinos regionalnoj stabilnosti! (FOTO)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma nove ambasadorke Kraljevine Švedske Šarloti Samelin i istakao da je Švedska jedan od najznačajnihih partnera Srbije, te da će u narednom periodu biti intenzivirani politički dijalozi.

- Uputio sam srdačnu dobrodošlicu ambasadorski Kraljevine Švedske Šarloti Samelin i poželeo mnogo uspeha tokom obavljanja dužnosti u Srbiji.


Švedska je jedan od najznačajnijih skandinavskih partnera naše zemlje stoga smo opredeljeni da u narednom periodu jačamo uzajamno korisnu saradnju i dodatno intenziviramo naš politički dijalog na svim nivoima.

Razgovarali smo i o nizu regionalnih i globalnih pitanja, a ja sam još jednom potvrdio opredeljenje Srbije da da pun doprinos regionalnoj stabilnosti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadorke Kraljevine švedske u Republici Srbiji Šarlote Samelin
- napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

 

Podsetimo, predsednik je primio i akreditivna pisma nove ambasadorke Švajcarske Konfederacije u Srbiji An Lugon-Mulen, kao i novoj ambasadorki Izraela Ben-Ilan.

On je obema poželeo dobrodošlicu i ponovio koliko je važno da jačamo odnose naših zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading