VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVINA PISMA AMBASADORKE ŠVAJCARSKE I AMBASADORKE IZRAELA: Članstvo u EU naše strateško opredeljenje

Autor:

Vesti

03.09.2024

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je dodao da je pitanje Kosova i Metohije od najvišeg nacionalnog značaja.

VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVINA PISMA AMBASADORKE ŠVAJCARSKE I AMBASADORKE IZRAELA: Članstvo u EU naše strateško opredeljenje

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma nove ambasadorke Švajcarske Konfederacije u Srbiji An Lugon-Mulen i tom prilikom istakao da je članstvo u EU strateško opredeljenje naše zemlje, a pitanje Kosova i Metohije od najvišeg nacionalnog značaja.

 - Poželeo sam dobrodošlicu novoj ambasadorki Švajcarske An Lugon-Mulen i uspeh u radu tokom mandata u Srbiji. Tokom sastanka smo razgovarali o ekonomskim odnosima Srbije i Švajcarske, a ja sam izrazio zahvalnost na podršci koju Švajcarska pruža našoj zemlji u oblasti razvojne saradnje koja se uspešno odvija duže od 30 godina - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

On je naglasio zainteresovan

ost Srbije za intenziviranje političkog dijaloga i ukazao na važnost daljeg unapređenja parlamentarne saradnje.

 - Ponovio sam da je članstvo u EU strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike naše zemlje i istakao da je pitanje Kosova i Metohije za nas od najvišeg nacionalnog državnog značaja - naveo je Vučić.

 Uz srdačnu dobrodošlicu, poželeo sam ambasadorki Ben-Ilan uspeh u diplomatskoj misiji učvršćivanja odnosa i širenja saradnje između naše dve zemlje.

- Izrazio sam nadu da će uvažena ambasadorka tokom mandata uneti u svoj angažman i ličnu notu, budući da je njen otac rođeni Beograđanin, što predstavlja još jednu, vrlo posebnu, sponu između naših naroda.

- Razgovarali smo o geopolitičkim i ekonomskim pitanjima od značaja i uzajamnog interesa. Naglasio sam da je intenziviranje diplomatskih napora u cilju postizanja održivog mira u svim aktuelnim sukobima od presudnog značaja za budućnost globalnog poretka i da Srbija, u tom smislu, ostaje iskreno posvećena svim inicijativama koje mogu da pomognu u postizanju tog cilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading