SVEČANI DOGAĐAJ U PALATI SRBIJA: Vučić danas prima akreditivna pisma petoro novih ambasadora u Srbiji

Autor:

Vesti

03.09.2024

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za 5 država i njenih ambasadora počinje nova diplomatska misija u našoj zemlji.

SVEČANI DOGAĐAJ U PALATI SRBIJA: Vučić danas prima akreditivna pisma petoro novih ambasadora u Srbiji

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Novi ambasadori predstavljaju pet zemalja

Danas će se u Palati Srbija održati svečani događaj u kojem će predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, primiti akreditivna pisma petoro novoimenovanih ambasadora u Srbiji. Ovaj događaj označava zvaničan početak diplomatske misije svakog od ambasadora u našoj zemlji.

Ambasadorke predstavljaju tri evropske zemlje

Ambasadorke An Lugon Mulan, Šarlot Samelin i Pernile Deler Kardel predstavljaju tri zemlje sa različitih krajeva Evrope - Konfederaciju Švajcarske, Kraljevinu Švedsku i Kraljevinu Dansku. Ovaj trio ambasadorki donosi različite perspektive i iskustva koja će biti od velikog značaja za dalje unapređenje diplomatskih odnosa između njihovih zemalja i Srbije.

Ambasadori iz Izraela i Češke takođe predstavljaju značajne partnere

Pored ambasadorki, akreditivna pisma će Vučiću predati i ambasadorka Države Izrael, Avivit Bar-Ilan, kao i ambasador Republike Češke, Jan Bondi. Obe zemlje su važni partneri za Srbiju, te će uloge novih ambasadora imati značajan uticaj na dalji razvoj odnosa između Srbije, Izraela i Češke.

Ovaj događaj predstavlja važan korak u jačanju diplomatskih veza između Srbije i pet zemalja čiji će ambasadori uskoro zvanično preuzeti svoje dužnosti. Svečanost u Palati Srbija simbolizuje posvećenost svih učesnika u unapređenju međunarodne saradnje i diplomate, te predstavlja priliku za dalje razvijanje bilateralnih odnosa i saradnje u različitim oblastima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading