DOSTOJNI PREZIRA! Poznati tandem mrzitelja Srba udružio se s Kurtijem! KRATKO I GLUPO

Autor:

Vesti

03.09.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Čanak i Sonja Biserko tražili od samozvanog premijera da spreči da Vučić Srbe s Kosmeta preseli u Rašku oblast?!

DOSTOJNI PREZIRA! Poznati tandem mrzitelja Srba udružio se s Kurtijem! KRATKO I GLUPO

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, Media Centar

Bivši lider LSV Nenad Čanak i Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava, zatražili su od Aljbina Kurtija da zaštiti Srbe s Kosova od Aleksandra Vučića, koji planira da ih preseli u Rašku oblast?! Ovu suludu tvrdnju dokazani tandem srbomrzaca izneo je tokom sastanka sa samozvanim premijerom, a detalje je preneo izvesni Mark Baskin, viši savetnik Centra za humanitarni dijalog u Prištini.


NEVIĐEN CIRKUS
- Biserkova i Čanak su tokom sastanka obavestili premijera da se priča da zvanični Beograd planira preseljenje kosovskih Srba, posebno onih sa severa, u Sandžak, gde se, kako kažu, grade kuće i stanovi za njih. Oni su apelovali na premijera Kurtija da pokuša da spreči takav scenario - navodi se u saopštenju.
Da sve bude tragikomičnije, navodi se da je Kurti "upoznao svoje goste s pravima koja uživaju nevećinske zajednice u republici Kosovo, kao i naporima koje Vlada čini da poveća mogućnosti za ove zajednice u mnogim oblastima, kao što su obrazovanje, zapošljavanje i njihova bezbednost. Isti onaj Kurti, koji je pucao na srpsku decu, tukao, hapsio i proterivao Srbe, a sada ukida sve srpske institucije.
- Srbi s Kosova i Metohije ostaće na Kosovu i Metohiji uprkos želji i Aljbina Kurtija i Nenada Čanka i Sonje Biserko i mnogih drugih da Srbi s Kosova i Metohije nestanu - rekao je tim povodom predsednik Srbije i dodao:
- Gledao sam razne razne cirkuse u životu, ali nikad nisam video cirkus kakav su spremni da naprave Kurti, Biserkova i Čanak. Na pamet mi ne bi palo da tako nešto smislim. Kratko, ali glupo.


DOSTOJNI PREZIRA
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da su izjave Čanka i Biserkove sramne i protivne srpskim interesima.
- To je tako glupo da je teško dati suvisli odgovor na to. I toliko štetno za Srbe i srpski interes da zaslužuje svaki prezir. U momentu kad se borimo da sačuvamo svakog Srbina na KiM, kada ih pozivamo da ostanu i pored nemogućih uslova za život na KiM, neko ide kod Kurtija i kaže da ćemo mi da premestimo Srbe s Kosova na neku drugu teritoriju Republike Srbije. Pa nema Srbije na Kosovu bez Srba - poručio je Vučević.

Možda bi ih poslali u Šumadiju
Vučević je dodao da ne razume da se tako nešto radi u momentu kada su Srbi proganjani, kada su zauzete njihove institucije, kada se krši Briselski sporazum, kada se ne poštuje čak i ono što je predloženo kroz Ohridski sporazum.
- Čanak i Biserkova bi voleli da se Srbi presele, ali ne u Rašku oblast, nego bi želeli da odu negde drugde, verovatno u Šumadiju i time bi za njih bilo rešeno kosovsko pitanje pošto više ne bi bilo Srba na KiM - dodao je premijer.

Graovac: Pokušaj abolicije

za sav teror nad Srbima
Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da ništa od ovoga nije neočekivano jer je Biserkova uvek podržavala kosovske Albance i tamošnje strukture i ima izrazito antisrpski narativ, a i Čanak je uvek podržavao Kurtija i već se i sastajao s njim.
- Druga stvar je ova pomalo fantastična priča o tome da se sprema preseljenje Srba u Sandžak. Verovatno se time aludira na pokušaj da se vrši neki demografski inženjering na tom prostoru, što je krajnje besmisleno. To bih, pre svega, doživeo kao nešto što je u službi podrške Kurtiju. Čanak i Biserkova pokušavaju da ga aboliraju za sve što čini Srbima, dok Kurti to koristi da pokaže kako, tobož, ne mrzi Srbe - ističe Graovac.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading