PREMIJER VUČEVIĆ OŠTRO OSUDIO NAVODE BISERKO I ČANKA! To je štetno za Srbe i srpski interes, da zaslužuje svaki prezir!

Autor:

Vesti

02.09.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video sam taj sramni skup, u momentu kada se krši Briselski sporazum, istakao je Vučević.

PREMIJER VUČEVIĆ OŠTRO OSUDIO NAVODE BISERKO I ČANKA! To je štetno za Srbe i srpski interes, da zaslužuje svaki prezir!

Foto: Tanjug/TADEJ KREFT

Premijer Srbije Miloš Vučević odgovarajući na pitanja novinara nakon završenog panela na Bledu, dotakao se i vlade u Prištini koja je objavila da su predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko i bivši lider LSV Nenad Čanak obavestili Kurtija, da Vučić navodno želi da preseli Srbe sa KiM u Sandžak.

- Zamislite da sam ja hteo danas da pričamo Kosovu. Svako od nas ima neku svoju realnost. Video sam taj sramni skup, u momentu kada se krši Briselski sporazum. Ne postoji nijedno slovo koje važi za Prištinu. Sada Čanak i Biserko imaju informaciju da će Srbija da preseljava Srbe u Sandžak, ne pada im na pamet da kažu Raška oblast. To je štetno za Srbe i srpski interes, da zaslužuje svaki prezir. U trenutku kada se trudimo da sačuvamo Srbe na KiM, neko ide kod Kurtija kaže da ćemo da premestimo Srbe sa KiM na neku drugu teritoriju u Srbiji. Nema Srbije na Kosovu bez Srba. To bi oni možda voleli. Sram ih bilo. Ovo je ispod svakog nivoa.

Podsećamo, premijer Miloš Vučević stigao je danas na 19. Bledski strateški forum gde je učestvovao na liderskom panelu, koji je održan posle zvanične ceremonije otvaranja na kojoj se obratila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je  da ga je posebno ohrabrilo izlaganje predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lejen na Bledskom strateškom forumu, koja je, kako je ocenio, dobar deo izlaganja posvetila proširenju Evropske unije, pre svega na zemlje Zapadnog Balkana.

- Vrlo jasno je poručila da će komesar za proširenje imati 'ful džob', odnosno posao 24/7, da se bavi proširenjem. Da li je proširenje - prvo Ukrajina, pa Zapadni Balkan ili Ukrajina i Moldavija, pa onda mi, to je sad veliko pitanje - rekao je Vučević za Tanjug, posle učešća na panelu lidera, odnosno predsednika vlada balkanskih zemalja na 19. Bledskom strateškom forum (BSF), koji se održava pod sloganom "Svet paralelnih stvarnosti". 

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading