VUČIĆ OBIŠAO DOM ZDRAVLJA "SRBIJA" U STANARIMA! Dotakao se skandala na Kosmetu: "Cirkus kakav pravi Kurti, sa svojim od zadnjih leđa muvama Čankom i Sonjom Biserko, još nisam video!"

Autor:

Vesti

02.09.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije obišao je kompleks Doma zdravlja i zahvalio na gostoprimstvu!

VUČIĆ OBIŠAO DOM ZDRAVLJA "SRBIJA" U STANARIMA! Dotakao se skandala na Kosmetu: "Cirkus kakav pravi Kurti, sa svojim od zadnjih leđa muvama Čankom i Sonjom Biserko, još nisam video!"

Foto: Pink/Printscreen

12.10 Završen obilazak kompleksa Doma zdravlja "Srbija" u Stanarima.

Predsednik Srbije trenutno obilazi sam kompleks Doma zdravlja, radnici oduševljeno odgovaraju na pitanja predsednika.

Predsednik Vučić se dotakao, odgovarajući na novinarsko pitanje, stanja na Kosovo i Metohiji.

 - Aljbin Kurti će da odbrani Srbe da ostanu na Kosovu? Gledao sam cirkus Medrano i Moskovski cirkus, bili su najbolji. Ali ovakav cirkus, kakav pravi Kurti, sa svojim od zadnjih leđa muvama Nenadom Čankom i Sonjom Biserko, nikada nisam gledao. Srbi će ostati na Kosovu i Metohiji, uprkos željama Aljbina Kurtija i Nenada Čanka - poručio je predsednik Vučić

Utici su im sjajni! 

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 
Obraćanje predsednika Vučića

Čast mi je i presrećan sam što sam ovde! Srbija je u dom zdravlja uložila nešto više od 3,5 miliona maraka, odnosno 1,8 miliona evra... - kazao je Vučić zahvalivši se narodu Srpske na ljubavi prema Srbiji te dodavši da oni i ne znaju koliko oni nama u Srbiji znače...

Podsetio je okupljene i na veliku ljubavi prema Srbiji još iz vremena kad je bio dete i išao u očevo rodno selo Čipuljići kod Bugojna. Seća se, veli, sa koliko je ljubavi narod i tada govorio o Srbiji, još u Jugoslaviji.

- Vi ne znate koliko vas mi u Srbiji volimo... - kazao je Vučić podsetivši šta god bilo i kako bilo da Srpska i Srbija nikada neće ići jedna protiv druge ili činiti nešto jedna protiv druge.

- Poštujemo Bošnjake, Hrvate, Albance i nemamo ništa protiv drugih ali želimo i da naš narod bude svoj na svome i da poštujemo Dejton, te da Srbi ne budu uvek krivi za sve i da kidišu na Srbiju i RS... Srbija će biti i ostati garant mira i postojanja RS - naglasio je Vučić.

Obraćanje predsednika Dodika

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ovo istorijski dan za Stanare jer je došao predsednik Srbije Alekaandar Vučić.

Republika

Foto: Pink/Printscreen

 

- Realizovali smo mnoge zajedničke projekte. Vučić je na specifičan način objedinio srpski narod - rekao je Dodik.

Zahvalio je Srbiji što je podržala i finansirala izgradnju novog Doma zdravlja u Stanarima.

- Mi moramo završiti auto-put prema Srbiji - rekao je Dodik.

Istakao je da se treba okupiti oko ideje Srbije koju sprovodi Aleksandar Vučić.

Republika

Foto: Pink/Printscreen

 

- Srbija je sama, bez pritiska, preuzela obavezu da brani srpski narod. To i nama daje snagu - rekao je Dodik. Naveo je da skoro u svim opštinama Srpske postoje investicije Srbije.

"Predsedniku Vučiću skidam kapu, sve što je uradio uklesano je u kamenu"

Okupljenim građanima na početku su se obratili načelnik opštinske uprave i predsednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, inače lekar, koji je rekao da su Stanari imali najgori dom zdravlja u Srpskoj, a sad imaju najbolji i najsavremeniji.

On je ispričao i kako su mu lekari pre niza godina tražili široku selotejp traku kad ih je pitao šta im treba. Zašto? Da bi zalepili prozore da im prašina od rudničkog kopa ne ulazi u ordinacije. A sada je potpuno drugačije.

Stevandić je kazao i da Vučiću skida kapu i da sve što je u RS uradio ostaće uklesano u kamenu i ne samo ovo nego sve što je uradio u Srpskoj, potom je pomenuo i Drvar gde 106 žena koje rade u fabrici Jumko ima sigurnu platu - rekao je Nenad Stevandić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske.  

Ceremonija je započela himnom Republike Srpske "Moja Republika" i himnom Republike Srbije "Bože pravde", dok je predsednik Vučić u prisustvu srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović, predsednika Srpske Milorada Dodika i predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića.

Republika

Foto: Pink/Printscreen

"Hvala Vučiću"

Narod se u Stanarima u Srpskoj već okupio u velikom broju da dočeka predsednika Srbije. Nose transparente sa natpisima: "Hvala Vučiću" i "Stanari vole Vučića" "I Stanari su Srbija".

Republika

Foto: Pink/Printscreen

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju novoizgrađenog Doma zdravlja "Srbija".

Dom zdravlja "Srbija" biće svečano otvoren u 10.30 časova, u Stanarima u Republici Srpskoj, neposredno uz regionalni put Doboj-Prnjavor, navodi se u saopštenju.

Prisustvo otvaranju ove zdravstvene ustanove najavili su i predsednik RS Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić.

Gradnju Doma zdravlja površine oko 1.700 metara kvadratnih finansirala je Vlada Srbije.

Dom zdravlja, za koji je kamen-temeljac postavljen 15. jula 2022, sa 59 zaposlenih pruža zdravstvene usluge za oko 5.400 pacijenata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading